Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, e.a.

Leiderschap en psychoanalyse

Paperback Nederlands 2011 9789461052339
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Niet eerder is leiderschap in de samenleving zo uitgebreid ter discussie gesteld. De financiële en economische crisis heeft de vraag naar de ethiek en verantwoordelijkheid van leiderschap opgeworpen. Ook de psychoanalyse heeft bijgedragen aan het onderzoek naar persoonlijke kenmerken van goede managers en leidersschapstijlen.

In deze bundel wordt het thema 'leiderschap' vanuit verschillende psychoanalytische perspectieven beschouwd, waarbij zowel de klinische praktijk als de maatschappelijke actualiteit aan bod komt. Met bijdragen van Jos Dirkx, Thijs de Wolf, Jos van Mosel, Robert Abraham, Rudi Vermote, Ariette van Reekum, en Bas de Mol.

Specificaties

ISBN13:9789461052339
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:93
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:20-1-2015
Hoofdrubriek:Psychologie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Coen Dirkx

Coen Dirkx is politicoloog, afgestudeerd in politiek mondiale vorming en politieke socialisatie. In zijn hele werkzame leven heeft hij zich beziggehouden met communicatie en communicatieprocessen. Hij werkte afwisselend als communicatieadviseur of communicatiemanager, o.a. bij Schouten & Nelissen, SBI training & advies, Onafhankelijk Toneel, zorgorganisatie Philadelphia, De Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen, Movares, Nederlandse Spoorwegen, De Belastingdienst en Syntrus Achmea. Momenteel is hij senior communicatieadviseur bij NHG, de Nationale Hypotheek Garantie, in Utrecht. Zijn boeken zijn te herkennen door gemakkelijk leesbaar taalgebruik met heldere voorbeelden, waarin (soms) ingewikkelde theorieën zijn teruggebracht tot heldere en toepasbare inzichten in de (werk)praktijk. In zijn vrije tijd maakt hij graag radioprogramma’s. Op dit moment bij het platform Praatfm.nl met programma’s als Soul Searching en Musica Poëta, waarin hij poëzie en muziek met elkaar verbindt. Kijk ook op: https://www.praatfm.nl/terugluisteren/soul-searching/ en https://www.praatfm.nl/terugluisteren/musica-poeta/.

Andere boeken door Coen Dirkx

Inhoudsopgave

Inleiding
Leiderschap en psychoanalyse
Jos Dirkx

1. 'There's no such thing as a leader'
Thijs de Wolf
2. Odysseus, leider en vader
Jos van Mosel
3. Het ontwikkelingsprofiel van managementcapaciteiten - Het psychoanalytische referentiekader als uitgangspunt voor een sterkte-zwakteanalyse van leiderschap
Robert Abraham
4. Mannelijk en vrouwelijk leiderschap: kleine verschillen met grote gevolgen?
Ariëtte van Reekum
5. Leidinggeven en het groepsonbewuste
Rudi Vermote
6. Moraliteit en leiderschap
Bas de Mol

Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leiderschap en psychoanalyse