Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
e.a.

Handboek bestuursrecht

(Belgisch recht)

Paperback Nederlands 2023 9789461175519
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit Handboek bestuursrecht maakt de lezer vertrouwd met de hoofdlijnen van het algemeen bestuursrecht. Het boek behandelt de bronnen en basisbegrippen van het bestuursrecht.

Het bevat naast een situerende inleiding voorts hoofdstukken inzake het bestuurlijk optreden en de uitoefening van bevoegdheden (met onder meer aandacht voor de beginselen van behoorlijk bestuur), de organisatie en werking van besturen (met onder meer aandacht voor verschijnselen zoals verzelfstandiging en het bestuurlijk landschap), de overheidsgoederen (met aandacht voor onteigeningen en het openbaar en het privaatdomein), overheidsopdrachten, overheidspersoneel, bestuurlijke handhaving en administratieve sancties en ten slotte rechtsbescherming (met bijzondere aandacht voor mechanismen inzake preventieve en curatieve rechtsbescherming).

Specificaties

ISBN13:9789461175519
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:360
Druk:3
Verschijningsdatum:20-11-2023
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Steven Van Garsse

Steven Van Garsse is verbonden aan de Faculteit Rechten van de Universiteit van Antwerpen en Hasselt en aan de Antwerp Management School waar hij onder meer het aanbestedingsrecht onderwijst. Hij is partner bij equator advocaten Brussel. Hij is gespecialiseerd in publiekrecht, in het bijzonder op het gebied van overheidsopdrachten, concessies, publiek-private samenwerkingen (PPS), overheidsgoederen en de structurering van overheidsorganisaties. Steven Van Garsse is lid van het Team of Specialists inzake PPS van de Economische Commissie voor Europa van de Verenigde Naties.

Andere boeken door Steven Van Garsse

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek bestuursrecht