Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
e.a.

Grondslagen internationaal en Europees belastingrecht

Paperback Nederlands 2023 9789462127289
Nog niet verschenen, verwacht op 22‑12‑2023

Samenvatting

Dit studieboek beschrijft de grondslagen van het internationale en Europese belastingrecht. Het internationale belastingrecht moet hier worden opgevat als de belastingheffing in grensoverschrijdende situaties vanuit Nederlands perspectief. De lezer wordt bekendgemaakt met de kernleerstukken van het internationale belastingrecht. Daarbij staan de volgende onderwerpen centraal: bronnen en algemene beginselen van internationaal belastingrecht, methoden van voorkoming van dubbele belasting, buitenlandse belastingplicht in de inkomsten- en vennootschapsbelasting, internationale aspecten van loonbelasting, dividendbelasting en bronbelasting en de werking van belastingverdragen en het Nederlandse verdragsbeleid.

Verder wordt de werking en de invloed van het Europese belastingrecht uitgebreid behandeld. In deze tiende druk is een nieuw hoofdstuk toegevoegd over de Wet bronbelasting 2021.

Behalve veel voorbeelden bevat het boek ook een groot aantal kennisvragen en oefenopgaven (met antwoorden). Het is daardoor bij uitstek geschikt voor studiedoeleinden.

Grondslagen internationaal en Europees belastingrecht is in de eerste plaats bedoeld voor universitaire en hbo-studenten die juridische of economische opleidingen volgen waarin een algemene inleiding in het internationale en Europese belastingrecht verplicht is. Door de overzichtelijkheid en toegankelijkheid is het boek echter ook geschikt voor de praktijk als het erom gaat snel grip te krijgen op de grondslagen van het Nederlandse internationale belastingrecht en het Europese belastingrecht.

Specificaties

ISBN13:9789462127289
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Druk:11
Verschijningsdatum:22-12-2023
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Grondslagen internationaal en Europees belastingrecht