Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

In juiste banen

Over integriteit en morele dilemma's

Paperback Nederlands 2014 9789462151925
Niet leverbaar.

Samenvatting

Gerard Koppen heeft een belangrijk deel van zijn carrière gewerkt bij het Beneluxcollege als Directeur HRM. De houdbaarheid van Gerard bleek voorbij. Wat is nog de waarde van een senior? Gerard moest plaatsmaken voor de nieuwe generatie. Kasper Hoogers neemt zijn positie over. Kasper wordt meegezogen in een snelle expansie van het college. Expansie om het Nederlandse onderwijs internationaal meer aanzien te geven. Kasper went snel aan zijn leven op corporate niveau. Hij raakt verstrikt in de belangen van de nieuwe liefde en het nieuwe geld. Kasper kan er niet meer uitstappen. Of toch?

Ook Gerard wordt meegezogen in de ontwikkelingen van het Beneluxcollege. Oud collega's nemen hem in vertrouwen en vertellen het juiste verhaal. Gerard verdiept zich in zijn onderzoek en ontdekt de duistere kant van de ambitieuze expansie van een Nederlands onderwijsinstituut.

In de nabeschouwing door Marcel Becker worden thema's uit het verhaal vanuit de deugdethiek verder uitgewerkt. Deze theorie levert een uitgesproken visie op menselijk handelen en institutionele voorwaarden voor goed handelen. De nabeschouwing eindigt met enkele tips hoe een deugdethische benadering aan een beter moreel klimaat kan bijdragen.

Marcel Becker: "Dit boek zal de lezer niet onverschillig laten. Het verhaal vraagt erom dat de lezer boos, verontwaardigd, geïrriteerd, en uiteindelijk opgelucht reageert. De emoties worden, neem ik aan, des te sterker gevoeld naarmate de lezer zaken vanuit zijn directe omgeving herkent. Wat dat betreft is 'In juiste banen' een opmerkelijk verhaal."

Specificaties

ISBN13:9789462151925
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:202
Uitgever:Vakmedianet
Druk:1
Verschijningsdatum:10-12-2013

Verschijningsdata

De verschijningsfrequentie en verschijningsdata zijn nog niet bekend

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Auke Klijnsma

Auke Klijnsma (1972) woont in Amsterdam, volgde de opleidingen P&A en MBA, heeft een brede ervaring in het HRM werkveld, is oprichter en eigenaar van Klijnsma HR Advies en is werkzaam als docent HRM aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij benadert mensen, organisaties en veranderingsprocessen kritisch en nieuwsgierig. In zijn aanpak verbindt hij verschillende inzichten om tot vernieuwende oplossingen te komen, oplossingen die er echt toe doen.

Andere boeken door Auke Klijnsma

Over Marcel Becker

Dr. Marcel Becker is universitair docent Ethiek aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij is gespecialiseerd in toegepaste ethiek, met name bestuurlijke ethiek, bedrijfsethiek en militaire ethiek. Van zijn hand verscheen eerder 'Bestuurlijke ethiek' (2007).

Andere boeken door Marcel Becker

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        In juiste banen