Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Handboek criminele carrières en interventies

Dadergroepen, achtergronden en aanpak

Paperback Nederlands 2023 9789462360471
Nog niet verschenen, verwacht op 03‑04‑2023

Samenvatting

Deze uitgave bundelt state of the art onderzoek en kennis over verschillende doelgroepen daders, hun criminele carrières en de mogelijkheden tot interveniëren. Ondanks het feit dat veel daders geen specialisten zijn, worden programma’s ter voorkoming van recidive en het doorbreken van criminele carrières van daders vaak ontwikkeld op basis van hun unieke kenmerken.

Denk aan programma’s voor zedendelinquenten, daders van huiselijk geweld, daders met psychiatrische problematiek en daders met LVB (Licht Verstandelijke Beperking) problematiek. Dit boek bundelt kennis over verschillende daders, hun unieke kenmerken en het proces van stoppen en interveniëren bij deze daders. De nadruk ligt op specifieke dadergroepen, waarbij zowel de criminele carrières als de interventies die voor deze doelgroepen gebruikt worden, centraal staan.

De uitgave is niet alleen geschikt voor studenten van het mastervak criminele carrières en interventies binnen de specialisatie interventiecriminologie van de VU, maar ook voor professionals, beleidsmakers en wetenschappers.

Specificaties

ISBN13:9789462360471
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:3-4-2023
ISSN:

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek criminele carrières en interventies