Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Liefde in tijden van scheiden

Over scheiden en opkrabbelen

E-book Epub Nederlands 2021 9789462961500
Direct te downloaden

Samenvatting

Pep Degens (1964) is ervaringsdeskundige op het gebied van scheiden, al noemt hij zichzelf liever herhalingsdeskundige. Hij doorleefde de afgelopen 35 jaar driemaal een relatie (het woord ‘scheiden’ gebruikt hij ook al liever niet). Ondanks zijn werk als trainer in persoonlijke groei & geluk ontkomt ook hij zelf niet aan het vallen en opstaan dat verbonden is aan uit elkaar gaan. Gaandeweg ontwikkelde hij noodgedwongen de kunst van het onderuitgaan en weer opkrabbelen, die hij met de nodige zelfspot en humor met ons deelt in dit boek.

Zijn persoonlijke, schurende en ontroerende betoog, ondersteund door de visies van een relatietherapeut en een mediator/advocaat, neemt je mee door zijn eigen leven en dat van anderen en belicht de vele kanten van het verbreken van een langdurige relatie. Kon je het zien aankomen? Voorkómen? Hoe ‘doe’ je een scheiding? Word je er uiteindelijk beter van? Kun je je ex achter je laten? En word je nog wel gelukkig, of is dat alleen weggelegd voor de getrouwden onder ons, die het wél lukt tot de dood hen scheidt?

Het is een reis geworden langs de afgrond van schaamte, schuldgevoel, angst, pijn en verdriet. En natuurlijk gaat het ook over nieuwe kansen en de roep van het leven dat toch steeds maar weer geleefd wil worden. Vanuit liefde.

'Trouwen kan iedereen, maar wie kan eigenlijk goed scheiden? Pep wijst de weg. Eindelijk een liefdevol boek over scheiden!' - Corine Koole, columniste in Volkskrant Magazine en auteur van De zeven wetten van de liefde.

Specificaties

ISBN13:9789462961500
Trefwoorden:liefde, Scheiding
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:none
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:160
Druk:1
Verschijningsdatum:9-1-2021
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
10 stemmen
10
0
0
0
0

Over Pep Degens

Pep Degens (1964) is een doorgewinterde trainer. Overtuigd van de positieve werking van het nemen van eigen verantwoordelijkheid ten dienste van geluk. Zijn missie: mensen laten groeien naar die betere versie van zichzelf. Een mengeling van onkunde, onmacht en onvermogen maakt voor veel mensen het bereiken van geluk lastig. Mensen willen zichzelf van nature sparen, maar doen zichzelf daardoor juist tekort. De weg van de minste weerstand leidt naar plezier, soms zelfs naar verveling en lusteloosheid, maar zeker niet naar de diepere voldoening. En door soms wel, soms niet verantwoordelijk te zijn ontbreekt de fundering voor het ontwikkelen van geluk. Opgegroeid in een mijnwerkersgezin in Limburg, maakte Pep al vroeg kennis met de ontwrichtende impact van de sluiting van de mijnen op de geluksbeleving van een hele gemeenschap. Dat intrigeerde hem mateloos en zijn nieuwsgierigheid was geboren: hoe zet je je geluk vanuit tegenslag naar je eigen hand? Hij doorliep Gymnasium Rolduc te Kerkrade en rondde vervolgens in 1986 zijn KMA opleiding af te Breda. Tijdens zijn plaatsing op Vliegbasis Twente en voltooide hij de Universitaire opleiding Bestuurskunde (1989). Hier werd zijn passie aangewakkerd voor groepsdenken, systeemtheorie en de psyche van de individuele mens. Na het doorlopen van meerdere leidinggevende banen bij Defensie en de burgermaatschappij, koos hij in 1998 voor het zelfstandig trainerschap. Continu leren is zijn motto, en tot op de dag van vandaag volgt hij zelf trainingen, workshops en lezingen om te blijven groeien. Pep gunt iedereen zijn dosis geluk. Zijn ZEKERtraining heeft maar 1 doel: mensen in beweging krijgen, waarbij regie, zelfvertrouwen en geluk kernbegrippen zijn. In zijn trainingen werken mensen door middel van diverse technieken aan het omzetten van stagnatie & twijfel in beweging en richting. Zijn persoonlijke aanpak en de hoge waarderingen van deze training brachten hem in 2013 in de finale van de Wedstrijd om de Beste Opleider van Nederland. In de jaren erna is de training verder uitgegroeid tot de hoogst gewaardeerde training in Nederland op het gebied van persoonlijke groei. Hij draagt zijn eigen geluk (en de onderliggende technieken waarmee hij dat heeft bereikt) met regelmaat uit in lezingen, trainingen en workshops. Omdat hij vindt dat geluk meer onze aandacht verdient, geeft hij graag geluksworkshops aan leerlingen op scholen. 'Geluk in de pocket' is jouw handboek op weg naar geluk, vol technieken die werken. Gun het jezelf!

Andere boeken door Pep Degens

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

1 Hechting, liefde, samenzijn en scheiden Over hechting, zelfcompassie en zelfmedelijden, liefde, zelfacceptatie, troost. De herhaling van je hechtingspatroon in je verdere
leven. Je levensopgave en hoe die nog verzwaard wordt door een scheiding. Over het mens zijn en als mens bij groepen willen horen.

2 We hebben het toch goed samen?
Over de aanloop, de eerste twijfels, het piekeren. Het behoedzame aarzelende uitspreken. Of overvallen worden vanuit het niets. Als de koek op is, of als je iemand anders (ook) van de koek laat snoepen. Klem komen te zitten in je hoofd en in vastgeroeste patronen. IJdele hoop koesteren, de schouders eronder. De zeephelling toch nog maar eens oprennen. Verklaringen zoeken. Het zal wel de overgang zijn, of de penopauze, of die vriend(in) die je partner gek maakt. Zoeken naar die vertrouwde liefde.

3 Alle hens aan dek!
De eerste golf koud water heb je onverhoopt over je heen gekregen. Of over die ander heen gekieperd! Iedereen wakker nu. De rode knop…Lekkage! Nu ga je iets ondernemen om eruit te komen. Hoe je hulp zoekt en kringetjes draait. Wilt dat die ander ook ziet wat jij ziet en vindt. De schuldvraag. Openingen en dichte deuren. Het hardnekkige gevecht met jezelf. Waarom verandert die ander nou niet (denk je allebei). Doodmoe worden. Samen nog naar familieopstellingen, tantra of op dansles. Weet iemand nog een goeie therapeut en een goed boek?

4 …Tot wij elkaar scheiden
De overgave, het besluit. Witte vlaggen, soms bebloed en gescheurd. Het huwelijksbootje zinkt. Donkerte, schaamte en verdriet. Allebei alleen verder. Je kinderen en familie informeren. Emoties opvangen. Samen naar de mediator, of je ingraven met een advocaat. Veel regelen. Cd van jou, cd van mij. Verhuizen, iets anders zoeken. Je huis geplunderd, verlaten. Niet slapen, kilo’s afvallen, snoepen, kilo’s aankomen. Huilen. Onderuitgaan, wegkwijnen in zelfverwijt. Troost zoeken. Vrienden in je kamp zien te trekken, natuurlijk. Je veerkracht tegenkomen, ontdekken.

5 Tyrannosaurus Ex?
Daar zit je dan, uitgeblust. Of juist hyper en vol energie. De vloedgolf komt weer langs, nu vanaf de andere kant. Zegeningen tellen. Je leeft! Wonden likken. Au! Balans opmaken. Over jaloezie achteraf, spijt, wrok en wraak. Achterom kijken en natrappen, vooruitkijken en durven dromen. Je kinderen missen. Een ander, nieuw mens worden. Daten natuurlijk. Maar nooit meer onbevangen. Je hebt een rugzak. Vol nieuwe eenzaamheid en oude liefdevolle herinneringen - waren die wel echt?

6 De relatietherapeut
En wat zegt de professional: Wat is de crux van een goede relatie? Kun je elke relatie weer fiksen? Zitten er patronen in scheiding? Welke lessen moeten we trekken? Valt een scheiding te voorkomen, verzachten, redden? (Hoe) Kun je weer gelukkig worden?

7 Onderuitgaan en opkrabbelen met boeken: literatuurlijst

Dankwoord
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Liefde in tijden van scheiden