Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Gewoon schrijven, joh!

Paperback Nederlands 2023 9789462962026
Nog niet verschenen, verwacht op 24‑01‑2023

Samenvatting

Schrijfonderwijs is maar al te vaak stijf en volgt een voorgeschreven stramien. Leerlingen leren een goede zakelijke brief of e-mail te schrijven. Het taalgebruik is formeel en ze houden zich aan de conventies. Stijl en grammatica zijn daarbij het uitgangspunt. Lekker braaf.
Je kunt je afvragen of deze vorm nog altijd geschikt is.

Eén ding is zeker: veel leerlingen vinden het saai. Oersaai. En daardoor blijven ze soms de rest van hun leven denken dat schrijven saai is. Doodzonde. Want zeg nou zelf, schrijven kan zo leuk zijn!

De afgelopen jaren hoorden we van veel docenten Nederlands dat ze graag een 'leerlingenversie' van het boek 'Schrijf eens even normaal, joh!' zouden willen hebben. Want hoewel ze prima kunnen werken met dat boek, missen ze de vertaling naar de leefwereld van tieners. Daarom maakten Rick Evers en Willem Verdaasdonk samen met Sabine Jeurnink, docent Nederlands, dit werkboek, waarmee alle kerndoelen schrijfvaardigheid van het vak Nederlands worden behaald. En zeker zo belangrijk: waarmee leerlingen niet alleen goed leren schrijven maar ook ervaren dat schrijven leuk kan zijn. En lang niet zo moeilijk en saai als ze altijd dachten!

Specificaties

ISBN13:9789462962026
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:128
Uitgever:AnderZ
Druk:1
Verschijningsdatum:24-1-2023
ISSN:

Over Rick Evers

Rick Evers is communicatieadviseur, columnist, tekstschrijver en trainer. Als eigenaar van Jou | tekst & training helpt hij mens en organisatie aan krachtige teksten.

Andere boeken door Rick Evers

Over Willem Verdaasdonk

Willem Verdaasdonk is medeoprichter van Taaluilen, een bedrijf dat organisaties helpt op een makkelijke en menselijke manier te communiceren. Hij is trainer, adviseur en inspirator.

Andere boeken door Willem Verdaasdonk

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Gewoon schrijven, joh!