Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Beroepsmatige verhuur en btw

Paperback NL 2022 9789463710794
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Het belasten van de verhuurovereenkomst heeft in de praktijk voornamelijk een financieel doel: recht op aftrek verkrijgen van de voorbelasting. Moet uw contract van onroerende verhuur of een soortgelijk contract waarin u gebruiksrechten verleent, nu echter belast worden mét of zonder btw? De vraag is eenvoudig, het antwoord veel minder.

De moeilijkheden die zich hierbij voordoen, hebben hoofdzakelijk twee oorzaken. Enerzijds is het onderscheid tussen de onroerende verhuur en andere handelingen die een ‘gebruiksrecht op een onroerend goed uit zijn aard’ verlenen, niet steeds eenvoudig. Anderzijds gaat een werkelijke onroerende verhuur vaak gepaard met andere leveringen of diensten die wel bedoeld kunnen zijn in het btw-wetboek.

Wanneer wordt uw contract van onroerende verhuur met bijkomende diensten een complexe overeenkomst die aan de btw dient onderworpen te worden? En tenslotte: welke alternatieven bestaan er om toch een gebouw mét btw ter beschikking te stellen zonder dat u in rechtsonzekerheid blijft?

Stefan Ruysschaert heeft een economische vooropleiding genoten aan de UGent. Hij is adviseur bij de FOD Financiën. Hij is auteur van talrijke bijdragen op fiscaal vlak in toonaangevende tijdschriften en boeken. Hij is o.a. redactielid van Fiscalnet en het Tijdschrift Huur. Hij doceert aan de faculteit Economie van de UGent, vakgroep Accountancy, bedrijfsfinanciering en fiscaliteit, het vak btw en is gastdocent aan de Fiscale Hogeschool (Odisee). Hij is ook plaatsvervangend lid van de stagecommissie van het BIBF.

Reeks Beroepsvereniging voor Boekhoudkundige Beroepen (BBB) – ISBN: 9789463710794

Specificaties

ISBN13:9789463710794
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:193
Uitgever:Gompel & Svacina
Verschijningsdatum:19-12-2022
Hoofdrubriek:Economie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Beroepsmatige verhuur en btw