Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Caleidoscopische visies

De zwarte, migranten- en vluchtelingen vrouwenbeweging in Nederland

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2024 9789464563627
Direct te downloaden

Samenvatting

Caleidoscopische visies, voor het eerst gepubliceerd in maart 2001, was het eerste en enige boek in zijn soort in Nederland. Het stelde de prominente en initiërende rol centraal die zwarte, migranten- en vluchtelingenvrouwen (ZMV-vrouwen) hebben gespeeld in het nieuwe denken over gender en etniciteit in de late twintigste eeuw. De auteurs belichtten de met elkaar verweven uitsluitingspraktijken die ZMV-vrouwen tegenkwamen op meerdere plaatsen in de maatschappij op basis van gender, etniciteit, 'ras' of seksualiteit, en toonden daarmee de noodzaak aan voor intersectioneel denken en doen.

Deze hernieuwde uitgave maakt de klassieker die de kijk op het feminisme en de vrouwenbeweging in Nederland heeft veranderd op veler verzoek weer beschikbaar. Ze bevat een geactualiseerde reflectie op de relevantie van intersectionaliteit in het licht van recente maatschappelijke ontwikkelingen, waarmee de activiteiten en het gedachtegoed van ZMV-vrouwen in Nederland nog prominenter op de kaart worden gezet.

Samengesteld door Nancy Jouwe, Maayke Botman & Gloria Wekker

Met bijdragen van Maayke Botman, Sarah Bracke, Esther Captain, Amalia Deekman, Halleh Ghorashi, Mariëtte Hermans, Isabel Hoving, Nancy Jouwe, Troetje Loewenthal, Helma Lutz, Gabbi Mesters, Nawal Mustafa, Ann Phoenix en Gloria Wekker.

Specificaties

ISBN13:9789464563627
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:360
Uitgever:Mazirel Pers
Verschijningsdatum:8-3-2024

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Caleidoscopische visies