Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Ondernemen in Spanje

Zakendoen, wonen en werken in Spanje

E-book Pdf met watermerkbeveiliging Nederlands 2023 9789490903114
Verkooppositie 5907Hoogste positie: 855
Direct te downloaden

Samenvatting

Het eerste bezoek van Rob van Nes aan Spanje was in 1977. Benidorm was de bestemming. Wat nu een toeristenmetropool is was toen een badplaats in opkomst in een land dat begon op te krabbelen uit het Franco-tijdperk. Niet alleen in Benidorm maar in heel Spanje is er veel veranderd sinds die tijd. Na het overlijden van Franco, op 20 november 1975, hebben we Spanje met horten en stoten zien veranderen in een modern land met veel aantrekkelijke oude waarden, tradities en gebruiken.

Na diverse vakanties aan de Costa’s kreeg Rob in 1996 namens een toenmalige werkgever voor het eerst zakelijk met Spanje te maken en toen hij in het jaar 2000 koos voor het ondernemerschap was zijn eerste project een haalbaarheidsstudie voor een Zuid-Afrikaans bedrijf met interesse in de Spaanse markt. Langzaam maar zeker leerde Rob Spanje steeds beter kennen en maakte hij kennis met het zogenaamde sneeuwbaleffect. Er waren in die tijd niet heel veel Spanje-adviseurs waardoor bedrijven die op zoek waren naar ondersteuning niet zelden, onder meer door de ambassades in Den Haag en Madrid, naar zijn bedrijf werden doorverwezen. Samen met Rolf van Nauta Lemke, die al heel lang in Spanje woonde en werkte, richtte Rob van Nes de Iber Business Groep op. Mede dankzij ervaren associated partners in Nederland en Spanje groeide IBG uit tot een gekend adviesbureau op de lijn Nederland-Spanje.

In de afgelopen bijna 25 jaar deed Rob projecten en interimwerk in letterlijk alle uithoeken van het land. In alle 52 provincies is hij geweest, in sommigen tientallen keren. Hij heeft het land in al haar facetten leren kennen, vooral als het gaat om de diverse manieren van zakendoen. Zoals ons bijna allemaal is overkomen was de corona-periode een tijd van weinig reizen en daarmee een goede gelegenheid om een lang gekoesterde wens om de opgedane kennis en ervaring te delen in vervulling te laten gaan. In de zomer van 2020 verscheen de eerste druk van 'Ondernemen in Spanje'. Sindsdien is ook in dat land het nodige veranderd, vandaar de tweede herziene editie waarmee het boek weer up-to-date is tot en met het voorjaar van 2023.

Specificaties

ISBN13:9789490903114
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:pdf
Aantal pagina's:98
Druk:2
Verschijningsdatum:17-8-2023
Hoofdrubriek:Ondernemen
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Over Rob van Nes

Rob van Nes MBA, Founding Partner van onder meer Ondernemen.in BV / International Business Development Academy en van Iber Business Group Nederland BV, is gespecialiseerd in Marktentreestrategie Route-to-Market strategie en waardepropositie )re)designg. Rob is auteur van Marktentreestrategie, Ondernemen in India, Kunst & Vliegwerk, The wheel of value en Ondernemen in Spanje. Hij spreekt in binnen- en buitenland op Masterclasses over International Business Development.

Andere boeken door Rob van Nes

Inhoudsopgave

Verantwoording
Dit boek is geschreven voor…

Reizen naar Spanje
-Vliegen
-Trein
-Metro
-Taxi
-Autorijden
Verblijven in Spanje
-Hotels
-Restaurants
Spaanse wijn
-Klimaat
-Talen en dialecten
Een stukje geschiedenis
-Franco
-Post-Franco Spanje
Maatschappelijke thema’s
-Armoede en rijkdom in Spanje
-Kerken en geloof
-Democratie en monarchie
-Corruptie
-Immigratie
-Racisme en discriminatie
-Feesten
-Sport
-oStierenvechten
-De Catalaanse zaak
De Baskische zaak
-Relaties met Latijns-Amerika
Business en economie
Macro-economie
Business Geografie van Spanje
-Spaanse Steden
-Madrid
-Barcelona
-Valencia
Sevilla
-Bilbao
Zakendoen in Spanje
-Het oprichten van een bedrijf
Belastingen
-Bedrijfsleiding, personeel en agenten
-Het Spaanse recht
-Het zwarte en grijze circuit
-Betalingsmoraal
-Gespreksonderwerpen tijdens lunch en diner
-Dress code
Business Cultuur
-Model van Lewis
Bekende Spanjaarden
Nuttige contacten en websites
Dit boek is geschreven door…
Bronnen en leessuggesties

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ondernemen in Spanje