Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Professioneel presenteren

Sprankelend spreken in de praktijk (+online studiemateriaal)

Gebonden Nederlands 2012 9789490951085
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Met 'Professioneel presenteren. Sprankelend spreken in de praktijk' willen we het u gemakkelijker maken om uw presentatie voor te bereiden en voor publiek te houden. Een presentatie die allesbehalve gekunsteld, maar juist natuurlijk verloopt. Afgestemd op uw publiek. U kunt het, daar zijn we van overtuigd. En dat is handig. Want: of u het nu leuk vindt of niet, de presentatie wordt steeds belangrijker. Het is een communicatiemiddel van formaat waarmee u in een korte tijd veel mensen tegelijkertijd kunt informeren, overtuigen en/of activeren. Degene die dit communicatiemiddel met verve weet te hanteren, heeft een streepje voor. Daar helpen we u graag bij.

De eerste editie van dit boek verscheen in 2009 onder de titel 'Professioneel presenteren'. En zo dus in de praktijk. Het boek staat al sinds verschijnen nummer 1 in de lijst van best gewaardeerde boeken over presenteren op www.managementboek.nl. Na drie jaar werd het tijd voor een update. In deze geheel herziene druk hebben we twee nieuwe hoofdstukken toegevoegd over sociale media en de elevator pitch. Speciaal voor de bezitters van dit boek is er nu ook een digitale editie. Die geeft toegang tot verdieping van de informatie via voorbeelden, filmpjes, oefeningen, controlelijsten en observatieformulieren.

"Dit boek inspireert om mijn eigen presentatietechnieken weer eens kritisch te bekijken." - Communicatietrainer Daniëlle de Jonge over 'Professioneel presenteren. En zo dus in de praktijk'

Specificaties

ISBN13:9789490951085
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:175
Druk:2
Verschijningsdatum:9-6-2012
ISSN:

Expertrecensies (2)

Professioneel presenteren
Ronald Buitenhuis | 8 augustus 2009
Er zijn al heel veel boeken over presenteren geschreven. Met Professioneel presenteren komt er nog eentje bij. Maar in tegenstelling tot veel soortgelijke boeken over dit onderwerp is dit een boek waarop veel mensen misschien wel zitten te wachten. De meester himself (Obama) wordt namelijk volledig geanalyseerd. Hoe dat hij dat nou? Waarom beklijven zijn speeches zo? Het wordt ragfijn uitgelegd.
Lees verder
Professioneel presenteren
Daniëlle de Jonge | 15 juni 2009
Een boek over professioneel presenteren in de praktijk, daar hou ik van. Uiteraard zijn theoretische kaders belangrijk, maar juist de tips en voorbeelden voor de uitvoering mogen immer op mijn onuitputtelijke interesse rekenen. Met 'Professioneel presenteren' heb ik het dan ook goed getroffen. De schrijfstijl is kort en duidelijk en het leest heel prettig. De zakelijke en toch speelse vormgeving maakt het boek nog aantrekkelijker. Heribert Korte en Ben Vaske inspireren me om mijn eigen presentatievaardigheden als trainer extra onder de loep te nemen. Een aanrader voor iedereen die presentaties geeft, of het nu incidenteel is of op regelmatige basis. Je steekt er altijd wat van op.
Lees verder

Lezersrecensies

4.8 van de 5
21 stemmen
18
2
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Heribert Korte

drs. Heribert J.J. Korte (1957) is opgeleid als leraar Nederlands, leraar Tekenen en Literatuurwetenschapper en ontwikkelt en verzorgt al jarenlang communicatieadviezen en trainingen voor het bedrijfsleven en de overheid. Diverse communicatie- en management trainingen zijn van zijn hand waaronder Crew Call® teamtrainingen aan boord van zeilschepen op zee. Hij is senior communicatieadviseur, persoonlijk begeleider en auteur van verschillende lesmethoden. Hij is zelfstandig ondernemer sinds 1992.

Andere boeken door Heribert Korte

Over Ben Vaske

Ben Vaske (1959) heeft Nederlandse Taal- en Letterkunde gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Daarna werkte hij als docent communicatieve vaardigheden en vervolgens als onderwijscoördinator en projectmanager in het middelbaar beroepsonderwijs en vooral bij het laboratoriumonderwijs. Hij is auteur van meerdere lesmethoden. Na een overstap naar het bedrijfsleven werkt hij vanaf 2002 bij Educatieve Televisie (ETV.nl). Hij was eerst projectmanager van ETV.nl Haaglanden en sinds eind 2003 directeur van de Stichting Expertisecentrum ETV.nl te Rotterdam.

Andere boeken door Ben Vaske

Inhoudsopgave

Inleiding

1. De presentatie
1.1 Het verschijnsel
1.2 Heden
1.3 Toekomst

2. Sociale media
2.1 Kort en krachtig
2.2 LinkedIn
2.3 Twitter en Facebook

3. De voorbereiding
3.1 Opdracht en analyse
3.2 Doel
3.3 Doelgroep

4. De structurering
4.1 Kop-romp-staart
4.2 Ordeningsprincipes
4.3 Overtuigingskracht

5. Hulpmiddelen
5.1 Presentatieschema
5.2 PowerPoint en Prezi
5.3 Overige hulpmiddelen

6. Verbaal en non-verbaal
6.1 Stem- en taalgebruik
6.2 Uiterlijke verschijning
6.3 Spreekangst en zenuwen

7. Vragen en kritiek
7.1 Vragen
7.2 Kritiek
7.3 Het spel

8. De liftpresentatie
8.1 Een minuut
8.2 Effectief
8.3 Memory hook

Haastige spoed
Illustratievergoeding
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Professioneel presenteren