Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Handleiding CGT+

Cognitief gedragstherapeutische behandeling van problematisch middelengebruik bij mensen met een lichte verstandelijke beperking

Paperback Nederlands 2016 9789492121172
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

De Handleiding CGT+ (Cognitief Gedragstherapeutische behandeling van problematisch middelengebruik bij mensen met een lichte verstandelijke beperking, LVB) bevat, naast een beschrijving van 18 behandelbijeenkomsten, een uitgebreide introductie op het CGT+ protocol. Deze vormt een verbinding tussen praktijk (protocolbeschrijving), theorie (hoofdstuk 15 van het Handboek Cognitieve gedragstherapie bij middelengebruik en gokken) en het basisprotocol CGT bij middelengebruik en gokken.

Naast de Handleiding CGT+ is ook een Werkboek CGT+ beschikbaar.
Net als in het basisprotocol staat in de CGT+ het versterken van de zelfcontrole van de cliënt ten aanzien van gebruik centraal. De thema's en methoden die aan bod komen, volgen ook globaal die van het basisprotocol. De wijze waarop de behandelinhoud aan bod komt en ook de planning van de bijeenkom¬sten zijn echter aangepast aan de doelgroep cliënten met een LVB. Belangrijke verschillen met het basisprotocol zijn het aantal bijeenkomsten (18 in plaats van 9), waardoor meer oefening en herhaling mogelijk is; de samenwerking met een vertrouwenspersoon uit het netwerk van de cliënt; en het gebruik van actieve werkvormen, visuele en andere non-verbale ondersteuning.

Specificaties

ISBN13:9789492121172
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:136
Uitgever:Perspectief
Druk:1
Verschijningsdatum:11-6-2016
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handleiding CGT+