Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Boek basiscursus bedrijfshulpverlener

Paperback Nederlands 2023 9789493176188
Verkooppositie 234Hoogste positie: 234
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Deze vernieuwde leerstof biedt inzichten in de oorzaken en gevolgen van rookverspreiding, evenals de maatregelen die kunnen worden genomen om dit risico te verminderen.

Een incident, zoals een brand in een serverruimte of een collega die gevallen is, kan zomaar voorkomen in jouw bedrijf. Als bedrijfshulpverlener (bhv’er) kan je het verschil maken bij dit soort incidenten. Het is dan ook belangrijk dat je kennis hebt van brandbestrijding en ontruiming en bij een ongeval eerste hulp kan geven.

In dit boek komt de leerstof aan bod die je als bedrijfshulpverlener nodig hebt om een juiste inschatting van de situatie te maken bij een incident, veilig een beginnende brand te blussen, hoe je je collega’s en anderen snel in een veilige omgeving kunt brengen als de brand te groot is om te blussen, en hoe je eerste hulp kunt verlenen in het geval van een ongeval.

De leerstof voor brandbestrijding en ontruiming behandelt onder andere het maken van een juiste risicoafweging aan de hand van rook- en brandindicatoren, de procedures voor het blussen van beginnende branden, en de algemene inzetprocedures voor een succesvolle ontruiming. Daarnaast is er speciale aandacht besteed aan de impact van rookverspreiding en hoe dit de vluchtmogelijkheden en overlevingskansen kan beïnvloeden. Het boek biedt de bhv’er praktische besluitvormingsstrategieën voor elke situatie.

De brandbestrijding en ontruiming leerstof is vernieuwd n.a.v. nieuwe inzichten rondom rookverspreiding vanuit een onderzoek van het NIPV. De uitkomsten van dit onderzoek zijn vertaald in dit boek.

Rook en de snelheid waarmee deze zich kan ontwikkelen en verspreiden maakt het werk van de bhv een stuk lastiger dan lange tijd werd aangenomen. Dit heeft geleid tot een aanpassing van het handelingsperspectief van de bhv’er. De bhv’er moet goed voorbereid zijn en bij brand adequaat, veilig en snel kunnen optreden. Hij/zij moet zich beseffen wat de effecten van rookverspreiding op de vluchtmogelijkheden en overlevingskansen zijn en hoe de rookverspreiding beperkt kan worden. De bhv’er moet op eenvoudige manier snel besluiten kunnen nemen over wat te doen in elke situatie.

Op het gebied van eerste hulp is er een nieuwe paragraaf toegevoegd over inhalatieletsel. Vanwege de gevaren van rook, hete lucht, stoom en giftige gassen die vaak onzichtbaar zijn, is dit letsel nu uitgebreider behandeld in het boek. De eerste hulp leerstof is volledig up-to-date volgens de Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp 2021, waardoor bhv’ers worden voorzien van de meest recente richtlijnen en technieken voor het verlenen van effectieve eerste hulp.

Dit boek is bedoeld voor medewerkers van bedrijven die graag willen bijdragen aan de veiligheid van hun collega’s. Of je nu al aangewezen bent als bedrijfshulpverlener of gewoon geïnteresseerd bent in het vergroten van je kennis en vaardigheden op het gebied van veiligheid, dit boek biedt waardevolle informatie die je zowel binnen je zakelijke omgeving als in je dagelijks leven kunt toepassen.

Dit boek voorziet je van de nodige kennis en inzichten om adequaat op te treden bij incidenten, zoals een beginnende brand, een ontruiming of het verlenen van eerste hulp bij een ongeval.

Specificaties

ISBN13:9789493176188
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:196
Uitgever:NIBHV
Druk:25
Verschijningsdatum:27-7-2023
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Inhoudsopgave

– Uitgangspunten voor de bhv
– Inzet en taken van de bhv
– Inzetmogelijkheden bij brand en ontruiming
– Brand en brandoorzaken
– De bhv-taak bij een brand
– Voorbereiding op een ontruiming
– De bhv-taak bij een ontruiming
– Uitgangspunten bij het verlenen van eerste hulp
– Eerste hulpverlening bij:
Wonden
Oogletsels
Kneuzingen en verstuikingen
Botbreuken, ontwrichtingen en wervelletsels
Verbrandingen
– Reanimeren
– Aanpak bij overige spoedeisende letsels

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Boek basiscursus bedrijfshulpverlener