Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De school als werkplaats

Gereedschap voor een sterke kwaliteitscultuur

Paperback Nederlands 2022 9789493209497
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In de eerder verschenen boeken van Eva Naaijkens en Martin Bootsma — En wat als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven? (po- en vo-versie) — wordt een duidelijke en veelgeprezen kwaliteitsaanpak voor scholen besproken. Deze kwaliteitsaanpak kun je zien als het fundament voor het verbeteren en behouden van de kwaliteit van het onderwijs.
Naast een kwaliteitsaanpak is ook een goede kwaliteitscultuur nodig om leerlingen het onderwijs te bieden dat zij nodig hebben. Leraren werken vanuit een gedeelde visie aan goed onderwijs. Binnen een leercultuur wordt op verschillende manieren met elkaar samengewerkt en leraren creëren, delen en borgen nieuwe kennis. Herhaling, regelmaat, vertrouwde en vaste patronen zorgen ervoor dat leraren in de school als werkplaats rust ervaren. Net zoals in de ouderwetse werkplaatsen de gang van gezel tot meester werd gemaakt, wordt een leraar in de school als werkplaats vaardig door oefening en begeleiding.
Andere belangrijke aspecten die de kwaliteit van de leercultuur bepalen, zijn onder andere de rol van de schoolleider, teamontwikkeling, professionele ruimte en professionele standaarden.
Dat de inhoud van dit boek gestoeld is in de werkpraktijk, blijkt uit de voorbeelden omtrent de implementatie van een nieuwe basisaanpak, de wijze waarop effectief leesonderwijs vorm krijgt en hoe een bestaande methodiek passend voor de school gemaakt wordt.

Specificaties

ISBN13:9789493209497
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:208
Druk:1
Verschijningsdatum:27-1-2022
Hoofdrubriek:Schoolboeken
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Eva Naaijkens

Eva Naaijkens is ruim 20 jaar werkzaam in het onderwijs. In 2007 is ze begonnen als schoolleider in Amersfoort. Deze school groeide onder haar leiding van een zwakke naar een driemaal excellente school voor speciaal basisonderwijs. Eva is mede-oprichter en schoolleider van de Alan Turingschool te Amsterdam. Auteur van de boeken En wat als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven? Voor het primair en voortgezet onderwijs. Mede auteur van de boeken En wat als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven? voor het primair- (2018) en voortgezet onderwijs (2020).

Andere boeken door Eva Naaijkens

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De school als werkplaats