Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Ik werk al (ik krijg er alleen niet voor betaald)

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2023 9789493254343
Verkooppositie 5796Hoogste positie: 767
Direct te downloaden

Samenvatting

In tijden van schreeuwend personeelstekort zit er niets anders op: deeltijdparadijs Nederland moet aan de bak. Maar weet je wat Nederlanders doen wanneer ze niet op hun werk zijn? Dan zorgen ze voor kinderen, ouders en hun naasten. Kortom: dan werken ze óók. Ze worden er alleen niet voor betaald.

In een kraakhelder pleidooi toont Berger de gevolgen van de grootste, onzichtbare strijd van onze tijd: die tussen betaald en onbetaald werk.

Specificaties

ISBN13:9789493254343
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:120
Druk:1
Verschijningsdatum:24-2-2023
Hoofdrubriek:Werk en loopbaan
ISSN:

Expertrecensies (1)

Ik werk al. Ik krijg er alleen niet voor betaald - ‘Grondig onderbouwd betoog’
Liesbeth Tettero | 16 mei 2023
Voorjaar 2023: de overheidscampagne om vrouwen te stimuleren om meer uren te werken leidde tot ophef. ‘Wil je meer werken? Laat het merken!’ was de oproep. Met in één versie zelfs inclusief toevoeging: ‘Mijn man vond het prima’. Lynn Berger, journalist bij De Correspondent, scheef een kort en krachtig betoog waarin ze glashelder uiteenzet dat vrouwen al meer dan genoeg werken. Alleen is het onbetaald. De titel; ‘Ik werk al. Ik krijg er alleen niet voor betaald.’
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (1)

interview
Ook onbetaald werk moet gewoon gebeuren
Paul Groothengel 6 juni 2023 Nederland is kampioen deeltijdwerk. Ruim twee op de drie werkende vrouwen werkt in deeltijd. Tegelijk besteden ze onevenredig veel tijd aan mantelzorg, zorg voor kinderen en huishouden. Dat kan en moet anders, schrijft journalist Lynn Berger van de Correspondent in haar essay ‘Ik werk al (ik krijg er alleen niet voor betaald)’. 

Over Lynn Berger

Lynn Berger (1984) en schrijft voor De Correspondent over cultuur en clichés. Ze is gefascineerd door taal en ontleedt ogenschijnlijk vanzelfsprekende begrippen als 'innovatie', 'transparantie' en 'eenzaamheid' om erachter te komen wie we denken, vrezen en hopen te zijn. Op dit moment schrijft ze over de psychologie en de economie van zorg. De tweede werd vertaald en uitgegeven in Engeland en Amerika. Eerder promoveerde ze in de fotografiegeschiedenis en schreef ze voor Vrij Nederland, De Groene Amsterdammer, nrc.next en de Volkskrant. Ze heeft een zoon en een dochter.

Andere boeken door Lynn Berger

Inhoudsopgave

1 Het werk dat al het andere werk mogelijk maakt
2 Deeltijdland Nederland: een kleine geschiedenis
3 De strijd om ons levensonderhoud

Verantwoording & verder lezen
Dankwoord
Bronnen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ik werk al (ik krijg er alleen niet voor betaald)