Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

MBA in één dag - het boek

Een frisse blik op de beste ideeën van de belangrijkste managementdenkers

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2012
Verkooppositie 1650222 dagen in de top 10
Direct te downloaden

Samenvatting

Ben Tiggelaars 'MBA in één dag - Het boek' bevat een frisse blik op de beste ideeën van de belangrijkste managementdenkers
- Duizenden managementboeken: maar wat moet je nou écht weten?
- Wie zijn dé goeroes in leiderschap, organisatie, strategie en uitvoering?
- Hoe gebruik je hun inzichten succesvol in jouw dagelijkse praktijk?

'MBA in één dag' is de ultieme survivalgids voor managers, ondernemers en professionals. Covey, Porter, Mintzberg, Drucker, Collins, Kotter... Alle bekende managementdenkers komen aan bod. Hun meest inspirerende ideeën, superscherp samengevat en glashelder geordend. Met tal van voorbeelden, checklijsten en praktische tips.

Het boek is gebaseerd op het spraakmakende seminar MBA in één dag, waar al meer dan 14.000 leidinggevenden aan deelnamen. Een unicum voor Nederland!
Een kleine greep uit hun reacties:
- "De ultieme management summary"
- "Met een TGV door managementland"
- "Veel concrete ideeën voor verbetering in ons bedrijf"
- "Parels van managementwijsheid"
- "Een echte aanrader voor iedere serieuze manager"
- "De opfrisser van het jaar!"

Dr. Ben Tiggelaar is Nederlands populairste schrijver en trainer op het gebied van werk en management. Met MBA in één dag biedt hij een frisse blik op de beste ideeën van zijn beroemdste internationale collega's.

Specificaties

ISBN13:9789079445561
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:251
Druk:1
Verschijningsdatum:20-11-2012

Expertrecensies (4)

Peter Streefkerk | 10 februari 2016
Problemen, zorgen en vraagstukken op het gebied van leiderschap, organisatie, strategie en uitvoering binnen je bedrijf of organisatie. Onderwerpen waarover de afgelopen eeuw onnoemelijk veel boeken en artikelen zijn geschreven. De keuze is reuze, maar hoe bepaal je nu het verschil tussen waardevol en waardeloos?Lees verder
InFocus: 'MBA in een dag'
Nienke van Oeveren | 8 november 2013
Alle bekende managementdenkers komen aan bod in MBA in een dag'. Hun meest inspirerende ideeën, superscherp samengevat en glashelder geordend. Met tal van voorbeelden, checklijsten en praktische tips. Wat vinden de klanten van Managementboek van dit boek van Ben Tiggelaar?Lees verder
Lodi Planting | 6 mei 2013
Het boek 'MBA in één dag' van Ben Tiggelaar heb ik zeer graag gelezen. In het boek laat Tiggelaar de meest actuele en invloedrijke managementdenkers aan bod komen. Of zoals hij het zelf zegt: 'Een frisse blik op de beste ideeën van de belangrijkste managementdenkers.Lees verder
Rob van Nes | 4 april 2013
De eerlijkheid gebiedt om deze recensie te beginnen met te bekennen dat ik een fan van Ben Tiggelaar ben. Ik heb heel veel respect voor de wijze waarop hij al jaren - en in diverse vormen - de beste ideeën van de belangrijkste managementdenkers weet te distilleren op een manier dat wij, de drukke managers, in korte tijd onze kennis opfrissen en aan een inspiratieboost worden blootgesteld.Lees verder
Alle expertrecensies (4)

Lezersrecensies

3.9 van de 5
14 stemmen
7
1
3
3
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (4)

in_focus
InFocus: 'MBA in een dag'
Nienke van Oeveren 8 november 2013 Alle bekende managementdenkers komen aan bod in MBA in een dag'. Hun meest inspirerende ideeën, superscherp samengevat en glashelder geordend. Met tal van voorbeelden, checklijsten en praktische tips. Wat vinden de klanten van Managementboek van dit boek van Ben Tiggelaar?
nieuws
Schrijven is zilver, spreken is goud
Bertrand Weegenaar 14 maart 2013 Schrijvers zijn niet vanzelfsprekend goede sprekers. Andersom natuurlijk ook niet. Beiden talenten kennen en vereisen andere eigenschappen. Sommige mensen zijn natuurtalenten of stromen moeiteloos van het ene metier naar het andere.
nieuws
MBA in één boek
Nienke van Oeveren 1 november 2012 Het seminar MBA in één dag is al jarenlang een groot succes. Volgens spreker Ben Tiggelaar omdat het gaat om tijdloze theorie, die heel basaal is. Het was al een prestatie om de dertien belangrijkste managementdenkers in één dag te bespreken, nog knapper is het om dit vast te leggen in één boek. Tiggelaar presenteert MBA in een dag - het boek.
interview
MBA in ��n dag: een bord vol krenten uit de pap
Annegreet van Bergen 23 augustus 2006 In 2005 werd ‘MBA in één dag’ voor het eerst georganiseerd. Een feestelijk seminar om te markeren dat de tiende, en daarmee voorlopig laatste, CD in de serie ‘Management Classics’ van Ben Tiggelaar was verschenen.
Alle interviews en artikelen (4)

Over Ben Tiggelaar

Vanaf 2000 veroverde Ben met zeven verschillende boeken de nummer één-positie in de Nederlandse management top tien. Bens bekendste boek heet 'Dromen, durven, doen' en gaat over effectief zelfmanagement. Van dit boek werden in Nederland meer dan 450.000 exemplaren verkocht. 'Dromen, durven, doen' is vertaald in het Engels, Duits en Arabisch. Daarnaast schrijft Ben een wekelijkse column over werk en management voor NRC Handelsblad. Bens jaarlijkse seminar MBA in één dag, waaraan meer dan 18.000 managers deelnamen, is het meest bezochte seminar ooit in Nederland. Inmiddels met licentienemers over de hele wereld. Ben is visiting professor op het gebied van leiderschap en verandering aan IE Business School in Madrid. Een van de topinstituten van Europa, volgens The Economist, Financial Times, Forbes en Business Week. Ook gaf hij gastcolleges aan o.a. Harvard University, Nijenrode Business Universiteit, Rotterdam School of Management en Vlerick Leuven Gent Management School. Jaarlijks verzorgt Ben een groot aantal incompany lezingen en seminars. Vaak met grote groepen (soms meer dan 3.000 deelnemers). Tijdens deze sessies wordt er geleerd, gelachen én hard gewerkt. Ben studeerde communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde aan de faculteit Bedrijfskunde en Economie van de Vrije Universiteit op een studie naar gedragsverandering in organisaties. In de periode 2012-2013 woonde en werkte Ben met zijn gezin een jaar in Boston. Een jaar vol ontmoetingen met inspirerende Amerikaanse collega’s, het ontwikkelen van nieuwe ideeën en studeren aan Harvard. Naast zijn werk is Ben actief als ambassadeur voor de hulporganisatie Compassion. Ben is getrouwd met Ingrid. Samen hebben ze vier dochters: Maria, Isabelle, Emma en Bernice.

Andere boeken door Ben Tiggelaar

Over Joël Aerts

Joël Aerts (1980) spreekt, schrijft en adviseert over leiderschap en leiderschapsontwikkeling. De afgelopen jaren heeft hij lezingen en trainingen verzorgd voor meer dan vijftig profit- en nonprofitorganisaties. Joël wordt geroemd om zijn energie, kennis en toegankelijkheid. Eerder schreef Joël samen met Ben Tiggelaar de nummer 1 bestseller MBA in één dag – Het boek en werkte aan de totstandkoming van twintig audioprogramma’s over de beste ideeën van de belangrijkste managementdenkers. Naast spreker en auteur is Joël een ervaren organisatieadviseur. Hij koppelt de theorie aan de praktijk waarbij het resultaat altijd voorop staat. Scherpe analyses die inzicht geven, pragmatische oplossingen die het verschil maken en een duidelijke visie typeren hem. Joël studeerde cum laude af in International Business & Management en heeft meerdere internationale teams geleid voor een internationale non-profitorganisatie. Joël is getrouwd met Hanneke, samen hebben ze drie kinderen.

Andere boeken door Joël Aerts

Inhoudsopgave

VOORWOORD
WELKOM BIJ MBA IN ÉÉN DAG
DEEL 1 - LEIDERSCHAP

1. Peter Drucker: wat je van een manager mag verwachten
2. Stephen Covey: gewoontes voor effectiever leiderschap
3. Robert Quinn: tegenstrijdige ideeën over leiderschap
4. Ken Blanchard: wat medewerkers echt nodig hebben
5. Andere inspirerende visies op leiderschap
6. Leiderschapslessen voor de praktijk

DEEL 2 - ORGANISATIE
7. Henry Mintzberg: hoe bouw je een organisatie?
8. Tom Peters: excellent worden én blijven
9. Michael Hammer: waarom iedereen moet reengineeren
10. Marcus Buckingham: de kracht van de sterkepuntenaanpak
11. Andere inspirerende visies op organisatie
12. Organisatielessen voor de praktijk

DEEL 3 - STRATEGIE
13. Michael Porter: kiezen om de concurrentie te verslaan
14. Philip Kotler: vier P's waarmee je klanten verovert
15. Alexander Osterwalder: hoe je winnende modellen creëert
16. Andere inspirerende visies op strategie
17. Nog meer inspirerende visies op strategie
18. Strategielessen voor de praktijk

DEEL 4 - UITVOERING
19. Jim Collins: van goede naar geweldige bedrijven
20. John Kotter: veranderen doe je in acht stappen
21. Kaplan & Norton: gebalanceerd van strategie naar praktijk
22. Eli Goldratt: hoe de zwakste schakel alles bepaalt
23. Andere inspirerende visies op uitvoering
24. Uitvoeringslessen voor de praktijk

MBA IN ÉÉN MINUUT
VRAGEN & ANTWOORDEN
GERAADPLEEGDE BRONNEN
AUTEURSREGISTER
TREFWOORDENREGISTER
MEER MBA IN ÉÉN DAG
OVER DE AUTEURS

Managementboek TOP 5

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        MBA in één dag - het boek