Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Achtergrond

MEER Moois - Keuze van de redactie - Jeruzalem, fotografie & Marjans afwas

Oude boeken, nieuwe boeken... er is zoveel moois om te lezen. Deze week vertellen Managementboekcollega's Fred, Monique en Marjan welk boek hen pakte.

Marjan Maandag | 12 maart 2021 | 2-3 minuten leestijd

Freds keuze
De Jeruzalem-trilogie is een bundeling van drie prachtige boeken van Amos Oz. De verhalen spelen zich af in het Jeruzalem van de jaren ‘40. In de bundel De Heuvel van de Boze Raad bijvoorbeeld wordt ons een kijkje gegund in de wijk waar Oz zelf opgroeide, een immigrantenwijk waar groeiend verzet de inleiding vormt tot de onafhankelijkheid van Israël. De Jeruzalem-trilogie laat je door de ogen van de personages zien hoe complex, spannend maar ook hoe mooi het leven kon zijn in die tijd. Oz heeft met de verhalen in De Jeruzalem-trilogie een schitterend tijdsbeeld neergezet.

Moniques keuze
Mijn zusje heeft oog voor schoonheid. Sinds we samen een basiscursus fotografie volgden, sturen we elkaar met enige regelmaat foto's toe. Onze voorkeur gaat uit naar het plaatjes schieten van beestjes. Toen vorig jaar november De pracht van de natuur verscheen, kocht ik dan ook voor haar én voor mezelf een exemplaar. Fotograaf Dick van Duijn weet de dieren van heel dichtbij op de gevoelige plaat te krijgen. De foto's zijn scherp, kleurrijk en ze vertederen. Een pracht van een boek!

Marjans keuze
Onze vaatwasser is kapot. In afwachting van de monteur doen we de afwas elke avond weer ouderwets met de hand. Ik was, mijn wederhelft droogt. En belangrijker: hij leest daarbij voor uit een van de vele Kronkeldeeltjes van Simon Carmiggelt. Ze zijn allang niet meer leverbaar en ergens is dat ook wel begrijpelijk. Soms zijn die voortkabbelende verhaaltjes, waarmee Carmiggelt in de jaren zeventig en tachtig regelmatig, zelf voorlezend, op tv verscheen, wel heel erg gedateerd. Maar wat was die man toch een taalvirtuoos. Wat een ongekend vermogen had hij om de kleine dingen in het leven glans en betekenis te geven. Dick Matena "verstripte" in 2019 een fraaie reeks Kronkels: een prachtige bundel die de sfeer van Carmiggelts cursiefjes volkomen recht doet en waarmee je vanzelf in die kenmerkende weemoedige stemming belandt. De bundel staat uiteraard in onze boekenkast. Maar die afwas kan me soms ook niet lang genoeg duren...

Lees!! Boeken bieden rust, verdieping en kennis. Bij Managementboek en Jongbloed vind je naast management-, juridische en computerboeken ook alle overige boeken. Bekijk ons totale aanbod.

Over Marjan Maandag

Marjan Maandag is redacteur bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden