Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Achtergrond

MEER Moois - De keuze van de redactie - Pinkeltje, Nasr en Jij bent awesome

Oude boeken, nieuwe boeken... er is zoveel moois om te lezen. Managementboekcollega's Karin, Liza en Monique vertellen welk boek hen pakte.

Marjan Maandag | 27 mei 2021 | 2-3 minuten leestijd

Karins keuze
Iedereen kent Pinkeltje. Zijn geestelijk vader Dick Laan overleed in 1973, daarna hebben anderen zijn werk voortgezet. Onder de naam Studio Dick Laan verschijnt vanaf 2014 de reeks ‘Pinkeltje in', waarbij Pinkeltje steeds bij een andere bekende toeristische plek op bezoek is. Boeken die waarschijnlijk veel in de souvenirwinkels aldaar verkocht worden. Ik lees Pinkeltje in Blijdorp inmiddels al voor de derde keer voor. Volgens mijn zoon een doorslaand succes en een spannend verhaal. Voor ons samen is het vooral een fijn boek vanwege de vele herkenbare plekken en bekende dieren. Binnenkort gaan we ze eindelijk weer in het echt bezoeken!

Liza's keuze
Soms moet het even gezegd worden: Jij bent awesome! En anders lees je gewoon dit boek. Neil Pasricha neemt je op hilarisch herkenbare manier mee in de ups en downs van zijn leven. Vol adviezen, zonder vervelend te worden, lees je hoe je veerkrachtiger en met meer plezier door het leven kan gaan, zelfs als het niet mee lijkt te zitten. Zo heeft Neil zelf, voordat hij succesvol auteur werd, zo'n 18 websites opgezet. Elke keer weer met hét gouden idee, dat vervolgens elke keer weer flopte. Eén van zijn tips die bij mij is blijven hangen: probeer nieuwe dingen uit! Bestel dat ene gerecht waarvan je de ingrediënten niet eens herkent, neem bokslessen, begin dat blog waar je al maanden ideeën voor hebt. En vooral: twijfel niet, blijf doorgaan.

Moniques keuze
Rozig lag ik op de bank voor de televisie na een lange wandeling... tot Ramsey Nasr in het programma De Vooravond aan het woord kwam over zijn net verschenen boek De fundamenten. Hij begon rustig: ‘Wij burgers lijken op elkaar, we hebben allemaal dezelfde behoefte ergens toe te behoren.' Vervolgens sloeg de frustratie toe: ‘In 2019 werd 2020 nog ondenkbaar geacht.' Waarna hij via een gevoel van onmacht (‘een overheidssysteem dat goed is voor de business maar zijn burgers mangelt') eindigde in boosheid en ‘een opstand van het geweten'. Ik voelde me gehoord.

In De fundamenten neemt Ramsey Nasr je mee door alle fasen van de Coronacrisis. Hij vraagt de politiek om een basis voor ons burgers, omdat wij het niet alleen kunnen. Een boek dat je gelezen moet hebben.

Lees!! Boeken bieden rust, verdieping en kennis. Bij Managementboek en Jongbloed vind je naast management-, juridische en computerboeken gewoon alle boeken. Bekijk ons totale aanbod.

Over Marjan Maandag

Marjan Maandag is redacteur bij Managementboek.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden