Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Achtergrond

MEER Moois - De keuze van de redactie - Heksen, op vakantie en spoken word-poëzie

Oude boeken, nieuwe boeken... er is zoveel moois om te lezen. Deze week vertellen Managementboekcollega's Fred, Karin en Marjan welk boek hen pakte.

Marjan Maandag | 25 juni 2021 | 2-3 minuten leestijd

Freds keuze
Op vakantie gaan! Wie denkt er in deze tijd niet aan en dan vooral ‘waar gaan we naar toe?'. Want we verdienen het toch? Dat stukje vrijheid na bijna anderhalf jaar gevangen te zijn in regels opgelegd door de overheid. We willen weer voor een habbekrats naar all inclusive resorts in het buitenland kunnen vliegen, kilometers maken met onze nieuw aangeschafte camper, caravan aanhaken en toeren maar, op naar de zon. Maar hoe ging men in de vorige eeuw op vakantie? Toen vliegreizen nog onbetaalbaar waren, niet alle wegen even glad geasfalteerd en Spanje oneindig ver weg leek. In zijn nieuwe boek Op vakantie! beschrijft Wim Daniëls de geschiedenis van onze vrijetijdsbesteding, de opkomst van de camping, het bermtoerisme, de ansichtkaart, de telefooncel, liftvakanties, fietsvakanties en de eerste buitenlandvakanties. Dit alles geïllustreerd met mooie sfeervolle foto's die het tijdsbeeld goed weergeven. Op vakantie! zal bij de oudere vakantiegangers onder ons vele herinneringen oproepen en bij de jongere vakantiegangers op zijn minst een glimlach.

Karins keuze
Eigenlijk was ik helemaal vergeten dat ik van historische romans houd, zeker als ze over hekserij gaan. Juniper was altijd een van mijn favoriete kinderboeken. Nu kwam De heks van Limbricht van Susan Smit op mijn pad. Een verhaal in de ik-vorm, verteld door Entgen Luijten: een eigengereide vrouw met veel kennis over de natuur. Ze vertelt over haar arrestatie op verdenking van hekserij, over het leven dat ze tot dan toe leidde op het Limburgse platteland, over haar proces en haar verzet. Smit baseerde dit verhaal op de processtukken over de vervolging van Entgen, die allemaal bewaard zijn gebleven.


Marjans keuze
Toen Amanda Gorman in januari bij de inauguratie van de Amerikaanse president Joe Biden de wereld omver blies met haar bijzondere en indrukwekkende optreden, was dat voor velen de eerste kennismaking met spoken word-poëzie. In Nederland levert Babs Gons met Doe het toch maar wat mij betreft een zo mogelijk nog imposantere bijdrage aan het genre. Een juweel van een boek, dat je blijft herlezen en waarin de boodschap, in geschreven vorm, misschien nog wel meer binnenkomt dan wanneer je de tekst voorgedragen hoort worden. Afkomst, maatschappij, ouderschap, borstkanker, liefde... het leven in al zijn facetten komt aan bod. Op een prachtige manier vormgegeven in een taal die blijft doorklinken in je hoofd. Weergaloos.


Lees!! Boeken bieden rust, verdieping en kennis. Bij Managementboek en Jongbloed vind je naast management-, juridische en computerboeken gewoon alle boeken. Bekijk ons totale aanbod.

Over Marjan Maandag

Marjan Maandag is redacteur bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden