Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Part of the Deal - Handleiding Onderhandelen voor ZZP-ers

De titel Part of the Deal staat voor het feit dat onderhandelen onderdeel is van de werkzaamheden als zzp-er en voor de basisgedachte van elke onderhandeling: je doet het samen met je onderhandelingspartner. Je bent beiden onderdeel van de uiteindelijke deal.

Jigal Schrijver | 15 juli 2020 | 2-3 minuten leestijd

In de afgelopen 20 jaar hebben we veel ervaring opgedaan met marketing, sales en onderhandelingen. De laatste 10 jaar vanuit Het Agentschap, waar we zzp-ers uit de creatieve sector zakelijk en creatief ondersteunen. Onder andere in het sluiten van deals. In de praktijk blijken de meeste zzp-ers het lastig te vinden om voor zichzelf te onderhandelen met hun opdrachtgevers. Hoewel ze heel goed zijn in het beoefenen van hun vak hebben ze weinig geloof in hun eigen kunnen als het gaat om de gage die daar bij hoort.

De negatieve perceptie van een onderhandeling zorgt ervoor dat ze vaak overgaan tot een vluchtig handjeklap om maar snel tot een deal te komen.
We geven met Part of the Deal inzicht in het hele proces van een onderhandeling. Welke stappen doorloop je en hoe bereid je je voor? Met wie onderhandel je? Welke informatie verzamel je vooraf en tijdens een onderhandeling? Hoe ga je om met tegenwerpingen of een keiharde ‘nee’?

We laten zien dat de gage maar een klein onderdeel is van het hele traject. En dat onderhandelen vooral gaat over communiceren en veel vragen stellen. Alle informatie in deze handleiding is gebaseerd op bestaande theorieën over succesvol onderhandelen en onze eigen praktijk als agent van uitvoerende artiesten, media professionals en creatieven. Van elke onderhandeling kunnen we leren en nemen we weer iets mee naar de volgende onderhandeling. Die kennis en ervaring delen we graag. 

Part of the Deal heeft als ondertitel Handleiding Onderhandelen voor ZZP-ers. Het neemt je mee door het hele proces en is een naslagwerk wat je er snel bij pakt als je weer aan een onderhandeling begint. Het leest gemakkelijk en bevat enkele aansprekende voorbeelden uit de praktijk.

Ongeacht het product of dienst dat je verkoopt als zzp-er, na het lezen van Part of the Deal kijk je heel anders tegen onderhandelen aan en zul je er veel meer uithalen dan voorheen het geval was.

Jigal Schrijver werkte jarenlang als marketing manager voor verschillende organisaties. Sinds 2010 is hij actief als manager voor uitvoerende artiesten. Hij doet dat via zijn eigen bureau Het Agentschap. Samen met zijn compagnon Matijs Wessels schreef hij Part of the Deal.

Over Jigal Schrijver
Jigal studeerde International Business Studies in het Engelse Brighton. Tijdens zijn studie zat hij voor Nationale Nederlanden een jaar in Madrid. Terug in Nederland startte hij zijn marketing carrière bij het Haagse adviesbureau voor PR & Marketing, Winkelman & van Hessen. Aan het begin van de ecommerce hype eind jaren negentig begon hij als Marketing Manager bij eCredible. Toen het bedrijf van 4 naar 45 man was gegroeid met kantoren in Amsterdam en Denver, USA, liep de ecommerce bubble leeg en werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Per toeval belandde Jigal bij HotSMS. In 2007 verkocht hij zijn aandelen aan het Italiaanse Buongiorno om nog drie jaar aan te blijven als Marketing & Operations Director. Na bijna 9 jaar is hij in 2010 klaar voor de volgende klus: samen met zijn broer start hij een management bureau voor uitvoerende artiesten, Performer Agency. Vanaf eind 2016 besluiten zij apart verder te gaan. Jigal doet dat met Matijs Wessels onder de naam Het Agentschap. Jigal is getrouwd en heeft 4 kinderen. Hij heeft een passie voor marketing, kunst en horloges.
Over Matijs Wessels
Tijdens zijn afstuderen aan het Rotterdams Conservatorium gaat Matijs in 2005 tijdelijk aan de slag bij Kemna Casting. Hij kiest ervoor om muziek te blijven schrijven maar tegelijk ervaring op te doen als Casting Director. Uiteindelijk blijft hij negen jaar en is hij medeverantwoordelijk voor de casting van meer dan 40 titels. Na 7 jaar casten werd hij gevraagd om het stemmen castingbureau STEMNA, opnieuw in te richten en heeft dit bedrijf succesvol gepositioneerd in de Nederlandse stemmenmarkt. Door zijn werk als Casting Director en Project Manager heeft hij veel ervaring opgedaan in het begeleiden van de creatieve processen rond tv- en filmcasting, scripts en reclame copy’s. Daarbij heeft hij samengewerkt met de beste regisseurs in de branche. Eind 2014 start Matijs zijn eigen bedrijf zodat hij zijn opgebouwde kennis en uitgebreide netwerk optimaal kan inzetten in de creatieve sector. Tevens gaat hij aan de slag bij Performer Agency, waar hij in twee jaar tijd een vaste groep cliënten verzamelt. Eind 2016 zet Matijs samen met Jigal een nieuw management bureau op voor uitvoerende artiesten, media professionals en creatieven: Het Agentschap. Naast het ondernemerschap schrijft Matijs nog steeds muziek en is hij een groot vechtsportliefhebber en beoefenaar. Hij woont samen met zijn vrouw en hun 3 kinderen.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden