Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Flippo en het spel om de knikkers

Flippo en het spel om de knikkers van Leendert Jan Van Doorn is het schokkende, waargebeurde en allesomvattende verhaal van Hans Zandvliet, de bedenker van de Flippo.

Leendert Jan Van Doorn | 13 november 2019 | 1-2 minuten leestijd

In Flippo en het spel om de knikkers lezen we heel veel meer dan de rode draad over hoe Hans Zandvliet, de Flippokoning, tientallen miljoenen vergaarde, en dit vermogen uiteindelijk volledig kwijtraakte.

We lezen vooral over een ondernemer /CEO die voor bizarre situaties, dilemma's en managementvraagstukken komt te staan, die jij zal herkennen, hoe groot of klein jouw bedrijf, of het bedrijf waar je voor werkt, ook is.

Hoe ga je bijvoorbeeld om met een investeerder die het roer dreigt over te nemen? Met welk integriteitsvraagstuk kun je te maken krijgen als je geld nodig hebt, het geboden wordt, maar alles er omheen indruist tegen je principes? We lezen hoe twee zakelijke bloedgabbers uit elkaar drijven en uiteindelijk zelfs tegenover elkaar in de rechtszaal komen te staan. Hans Zandvliet, de hoofdpersoon van het verhaal, laat ons zien (en voelen) tot hoever men bereid is te gaan als het om geld gaat. Hij laat zien hoe ongekend hoog de prijs kan zijn van een gebrek aan scherpte. Maar hij laat vooral ook zien wat doorzetten inhoudt.

Antwoorden of lessen?


Het boek, dan wel Hans, geeft antwoorden op zakelijke vraagstukken door inzicht te geven in zijn beslissingen, en wat daaruit voortvloeit. Flippo en het spel om de knikkers is geen klassiek managementboek waarin u modellen, technieken en tips krijgt aangereikt. Dit boek zet u wel automatisch aan tot (na)denken, namelijk; hoe zou ik handelen? Heb ik de zaken op orde die de hoofdpersoon genekt hebben?  Wat is mijn analyse van waar het mis is gegaan? Maar ontwikkel vooral ook kracht en put moed uit de omstandigheden van Hans.  

Dus leer vooral van dit boek door je eigen interpretatie te ontlenen op situaties uit de keiharde praktijk die bedrijfsvoering / ondernemen met zich meebrengt.

Kortom, een ‘must read' voor iedere ondernemer en manager.

Over Leendert Jan Van Doorn
Leendert Jan van Doorn stond aan de basis van drie succesvolle bedrijven. Tegenwoordig schrijft hij op een voor breed publiek toegankelijke wijze over vooraanstaande ondernemers en hoe zij omgaan met hun successen en teleurstellingen.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden