Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Trap er niet in! - Spiegel jezelf, benut je valkuilen

Trap er niet in! houdt je een spiegel voor en vertelt je hoe je valkuilen en irritaties voortkomen uit je kwaliteiten. Je krijgt verrassende inzichten over tegenstellingen en de sleutel om met behulp van onmisbare inzichten evenwichtig te leven en werken. In hun preview vertellen de auteurs over hun boek.

Bertram Ramspeck | 16 november 2021 | 2-3 minuten leestijd

We hebben dit boek geschreven om de lezer zich ervan bewust te maken dat hij vaak zelf veroorzaakt wat hij juist wil vermijden. Om vervolgens datgene wat zelf veroorzaakt is, maar niet gewenst is, ook nog eens te gaan bestrijden. Zo schieten we onszelf twee maal in de voet en blijven we bezig het ongewenste te bestrijden in plaats van het gewenste te bevrijden.

Dit gaat ten koste van benutting van ons eigen potentieel, dat van anderen, doeltreffendheid, levensvreugde en harmonie. Zowel in ons persoonlijke leven, bijvoorbeeld als partner en opvoeder, als in ons werkzame leven in de rol als directeur, teamleider, coach en collega.

Ondubbelzinnige voorbeelden

Dit boek neemt je mee naar de oorzaken hiervan. Hierbij is van cruciaal belang inzicht te krijgen in je tegengestelde eigenschappen. Alles bestaat bij de gratie van tegendelen, dus ook jouw persoonlijkheid bestaat uit twee tegengestelde karakters. En misschien is wel de valkuil der valkuilen dat we één van die twee liever kwijt dan rijk zouden zijn. Zeker als we inzien dat we het gedrag van een ander waar we allergisch voor zijn, voor we het weten ook zélf vertonen. In het boek worden hier ondubbelzinnige voorbeelden van gegeven.

We nemen de lezer mee in de wereld van (zijn) tegenstellingen, paradoxen en hoe je paradoxen laat verzoenen. Ook laten we de lezer zien wanneer goede kwaliteiten en eigenschappen in valkuilen en irritaties veranderen, waarbij we gebruik maken van het kernkwadrant van Daniel Ofman.

Fundamentele verdiepingsslag

Vervolgens maken we hiermee een fundamentele verdiepingsslag en gaan naar de oorsprong van bepaald gedrag en de daarbij horende kwaliteiten, eigenschappen, valkuilen en irritaties. En deze oorsprong is de blauwdruk, ons menstype, waarmee we in de wieg zijn gelegd. Ons menstype is bepalend voor ons referentiekader, dus wat we zien maar ook niet zien, onze manier van denken, handelen en de keuzen die we maken. Het mag duidelijk zijn dat ons menstype dan ook bepalend  is voor het verloop van ons leven.

Dit boek is uniek in zijn soort omdat kennis van menstypen en het inzicht in kernkwadranten combineert waardoor de lezer zijn opgedane kennis direct en dagelijks in de praktijk kan toepassen.

Over Bertram Ramspeck
Bertram en Berber Ramspeck, vader en dochter, zijn gespecialiseerd in menstypes, hun kenmerkende gedragingen en dynamiek van tegenstellingen. Ze coachen teams en individuen op basis van menstypen met bijbehorende kwaliteiten en valkuilen.
Over Berber Ramspeck
Bertram en Berber Ramspeck, vader en dochter, zijn gespecialiseerd in menstypes, hun kenmerkende gedragingen en dynamiek van tegenstellingen. Ze coachen teams en individuen op basis van menstypen met bijbehorende kwaliteiten en valkuilen.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Bertram Ramspeck, Berber Ramspeck
Trap er niet in!

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden