Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

Slimme paadjes

Iedereen kent ze uit de doolhoven, de tussenpaden om sneller de uitgang te vinden. Voor sommigen klinkt dit als vals spelen. Lifehackers zijn continue op zoek naar manieren om iets sneller of makkelijk te doen. Dit bespaart tijd of resources.

Bertrand Weegenaar | 11 december 2014

In Smartcuts beschrijft de Shane Snow tien manieren om sneller succesvol te zijn. Snow gebruikt voor zijn boek de van Malcolm Gladwell bekende opzet: persoonlijk verhaal koppelen aan stukje theorie. Zo worden ‘Snelle feedback’ (om het best aansluitende product te hebben vóór je het echt maakt) of ‘Platforms’ (gebruik bewezen instrumentaria om sneller te starten) uit de doeken gedaan. Een lekker makkelijk leesbaar boek.

Een omissie is dat nergens in dit boek wordt gerefereerd aan smart hack ass Timothy Ferriss die een hele serie hacks uit de doeken doet in Body een lijfboek om alles met je lichaam te kunnen: van sneller afvallen tot betere seks.

Dichter bij huis (en natuurlijk niet bekend bij Snow) vind je het werk van Martijn Aslander: van de (co) auteur van 175 Lifehacking tips om prettiger en efficiënter te kunnen werken, verschijnt begin januari Nooit af.

Over Bertrand Weegenaar

Bertrand Weegenaar is als hogeschooldocent HBO-ICT werkzaam op Windesheim. Zijn voorliefde ligt bij de onderwerpen strategie, marketing, geschiedenis; biografieën en internet; e-business. In 2020-2021 schreef hij 8 artikelen Uit de boeken voor jonge leiders

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Martijn Aslander, Erwin Witteveen
Nooit Af

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden