Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Preview - 100 Business Bites

De managementliteratuur barst uit zijn voegen van de ideeën, modellen en theorieën. Het is een onoverzichtelijk grote gereedschapskist. En hoe leer je al die gereedschappen snel kennen? 100 Business Bites kan daarbij helpen. 100 ideeën behapbaar op 2 pagina's per idee. Een preview.

Machiel Emmering en Remy Ludo Gieling | 13 juli 2016 | 3-4 minuten leestijd

In je mentale agenda staat dat je binnenkort toch even wilt bekijken wat scrum nou is en hoe het werkt. Oh ja, en holacracy. En Een werkweek van 4 uur ligt ook nog op je te wachten (bovenop Getting Things Done), om maar te zwijgen over klassiekers als Wealth of Nations voor je algemene ontwikkeling. Dus ja, net als iedereen: druk, druk, druk. Vol met afspraken, vergaderingen, deadlines -- en dan nog die nooit slinkende mailbox. Geen wonder dat je als ondernemer of manager niet toekomt aan een gezonde dosis ‘externe inzichten’.

En was die drukte maar het enige probleem. Áls je je er al toe wilt zetten iets te lezen, loop je er meteen tegenaan dat het aantal boeken niet meer is te overzien. Alle steevast met de claim relevant te zijn, want ja, hoe word je anders nog gehoord. En per boek zijn ze vaak nogal dik voor wat de kernboodschap die erin staat, dus dat maakt het lezen ook niet makkelijker (‘ja, ik ben er ooit wel in begonnen, maar ...’).

Zonde, want een continue flow aan externe inzichten kunnen jou en je bedrijf echt verder brengen. Het zou alleen wat makkelijker behapbaar moeten zijn. Daarom hebben we 100 Business Bites geschreven: een boek waarmee je in recordtijd nieuwe ideeën tot je kan nemen en eventueel kan bepalen of je je er dan nog verder in wilt verdiepen. Iedere dubbele pagina behandelt een onderwerp zoals genoemd in de eerste paragraaf.

Wat haal je hier nou uit en wat heb je er aan? We hebben geprobeerd de onderwerpen zo concreet en toepasbaar mogelijk op te schrijven. We snappen immers heel goed dat jouw tijd een flinke duit waard is. Het kan dus razendsnel je algemene ontwikkeling een duw geven, of je op nuttige inzichten brengen. Bijvoorbeeld:

· Als je gaat ondernemen, stap dan niet in de valkuil van lang hangen in de fase van een business plan schrijven, omdat je er daarin stiekem van uitgaat dat het een enorm succes wordt. Stop met dromen, start met doen. En méér van dat in Art of The Start.

· Gebruik je brein niet als reservoir voor alles wat op de één of andere manier nog je aandacht vraagt (to do’s in werk, welke mails je nog follow-up moet geven, onaffe dingen thuis). Leg overal slimme lijsten voor aan om je brein vrij te maken. En er staat meer in Getting Things Done.

· Bedenk wat je het liefst zou doen als je niet allerlei verplichtingen had. Bedenk wat het ergste is wat er kan gebeuren als je deze droom begint na te streven (bv een jaar geen inkomen hebben en gefaald zijn). Is de geschetste nachtmerrie dan zó erg dat je je droom niet wilt laten uitkomen? Indien niet en je dit een interessant beeld vindt, staat er meer in Een werkweek van 4 uur.

· De mate van succes en geluk die je ervaart kan sterk samenhangen met de balans die je zelf aanbrengt tussen twee verschillende manieren waarop je denkt: instinctief en snel, versus overdenkend en langzaam. Dit en meer staat er in Ons feilbare denken.

Aldus ben je in no time bij. Honderd snacks in negen categorieën: algemeen inzicht, strategie, new business, organisatieontwerp, management, finance, kwaliteit, sociale vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Niet in deze volgorde, en ook niet in een andere schools aandoende structuur, maar in een wilde mix van ‘oermodellen’, klassieke boeken, moderne, populaire gedachten en algemene onderwerpuitleg.

Iedere Bite biedt een kleinere of grotere inzichtprikkel. Random access. Plezier daarmee!

Remy Ludo Gieling is hoofdredacteur van Sprout. Dr. Machiel Emmering is zelfstandig organisatieadviseur en trainer. Hij is bekend van SpeedMBA. Ze zijn de auteurs van 100 Business Bites.

Over Machiel Emmering
Dr. Machiel Emmering is zelfstandig organisatieadviseur en trainer. Hij heeft gewerkt voor DNB, Sara Lee, Philips en Innopay. Emmering studeerde bedrijfskunde en bedrijfseconomie en promoveerde aan Nyenrode. Hij ontwikkelde SpeedMBA, een soort spoedcursus bedrijfskunde. Foto: Ilja Keizer
Over Remy Gieling

Remy Gieling is als technologie-expert een graag geziene gast bij landelijke media zoals BNR en RTL. Hij houdt alle ontwikkelingen rondom technologie, data en AI nauwlettend in de gaten. Remy weet als geen ander complexe materie helder en begrijpelijk te maken. Door zijn jarenlange ervaring kent hij de uitdagingen van start-up tot corporate op zijn duimpje.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden