Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Business Aikido - Succesvol zijn dankzij krachtige principes

Substantieel meer bereiken, juist door minder te doen en in plaats van je ‘tegenstanders uitschakelen’ je ‘medestanders inschakelen’. De Japanse krijgskunst aikido, ook wel bekend als ‘de weg van de harmonie’, is interessant studiemateriaal voor iedere professional.

Peter Hoogeveen | 10 november 2018 | 2-3 minuten leestijd

In Business Aikido zijn 8 krachtige aikidoprincipes uitgewerkt naar praktische waarde voor in bedrijven en organisaties. Geïllustreerd met herkenbare voorbeelden, eenvoudige oefeningen en praktische tips. Ontdek hoe je als individu veel krachtiger kunt staan en als team veel beter kunt presteren.

Business aikido?

Business aikido is een aanpak die is gericht op het ontwikkelen van jezelf als mens en als professional. Centraal staat het leren van ervaringen. Een uitgangspunt hierbij is dat een evenwichtig mens ook een betere professional is en veel beter in staat is om met anderen samen te werken. Business aikido is gericht op het herkennen van onbewust contraproductief gedrag bij jezelf en het aanleren van alternatief gedrag. Vanuit de juiste grondhouding kun je met kleine aanpassingen in houding en gedrag een groot effect bereiken.

Wat maakt dit boek bijzonder?

Er zijn meer boeken geschreven over aikido en business. Dit is echter het eerste boek dat beknopt uitlegt hoe je aikido in je dagelijkse leven en werk kunt toepassen. ‘Helder, bondig en praktisch – een plezier om te lezen’ aldus een van de aanbevelingen voor in het boek. De opbouw is logisch, van binnen (jezelf overwinnen) naar buiten (samen winnen). De 8 principes die in dit boek worden uitgewerkt bieden daarbij een prettig houvast. Door herkenbare praktijkvoorbeelden lees je hoe het in de praktijk kan werken en voor wie het ook wil ervaren zijn een serie eenvoudige oefeningen opgenomen. Bovendien worden continu verbindingen gelegd tussen aikido en de businesspraktijk. Dat maakt dat het prettig leest, juist ook voor degenen die helemaal niets met krijgskunsten hebben. Aan het eind van het boek wordt een hoofdstuk geweid aan actuele thema’s zoals ‘organisatieontwikkeling’, ‘zelforganisatie’, ‘agility’, ‘omgaan met veranderingen’, ‘werkstress’ en natuurlijk ‘leiderschap’. Je kunt er direct mee aan de slag!

Wat levert het zoal op?

- Als individu leer je je eigen onbalans sneller herkennen en corrigeren, ter plekke en ongeacht de situatie. Daardoor ben je veel effectiever en kun je meer bereiken met minder inspanning.

- In balans ben je fysiek en mentaal weerbaar waardoor je je minder snel aangevallen voelt.

- Je hebt meer oog en oor voor anderen en voor je omgeving waardoor zij zich gezien en gehoord voelen.

- Als team leer je elkaar beter kennen – op een andere, veilige maar ook bijzondere manier. Dat maakt het team hechter.

- De gerichtheid op samen winnen (individu, organisatie en samenleving) stimuleert het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaam denken en doen. Dat trekt (jong) talent aan. Die vinden dat belangrijk.

- Teams en organisaties die een eenheid vormen en dat uitstralen zijn aantrekkelijkere business partners. Met zo’n club wil je graag samenwerken.

Peter Hoogeveen combineert ruim 25 jaar ervaring in HR- en organisatieontwikkeling met het ruim 25 jaar beoefenen van oosterse krijgskunsten. Zo’n 10 jaar vertaalt hij aikidoprincipes naar praktische waarde voor in het bedrijfs- en organisatieleven. In Business aikido deelt hij deze geheimen op een voor iedere professional toegankelijke manier.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden