OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Mens en maatschappij

    Rubriek

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Dossier

    Toon resultaten

    Mens en maatschappij

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 31 van 719 resultaten
    recensie
    Mens en maatschappij
    1 juni 2016
    Carla Verwijs
    2-3 minuten leestijd
    Hoe zou ons leven eruit zien, als niemand meer werkt? Als al het werk is overgenomen door robots? Wat gaat u dan doen? Zo een paar vragen die opkomen bij het lezen van ‘Het einde van het midden’, door Farid Tabarki. Een technologische ontwikkeling die aan het doorzetten is, met grote sociale gevolgen. Het is een van de ontwikkelingen die Tabarki schetst in zijn blik op de toekomst.
    interview
    Mens en maatschappij
    20 mei 2016
    Ger Post
    7-10 minuten leestijd
    Jos Ahlers en René Boender schreven een update van Generatie Z – En de Vierde (Industriële) Revolutie. Het was immers alweer 3,5 jaar geleden dat de eerste versie uitkwam, in de huidige tijd een lichtjaar geleden. ‘De antwoorden van een Generatie Z’er zijn meer waard dan die van een MBA’er.’
    recensie
    Mens en maatschappij
    13 mei 2016
    Hanneke Tinor-Centi
    Is er nog 'iets' na de dood? Kun je je op de dood en eventueel lijden voorbereiden? Het zijn vragen waar iedereen wel eens over nadenkt. De antwoorden op deze vragen kunnen zeer uiteenlopend zijn.
    recensie
    Mens en maatschappij
    12 mei 2016
    Pierre Spaninks
    5-6 minuten leestijd
    Vanuit zijn Studio Zeitgeist doet Farid Tabarki al jaren onderzoek naar verschijnselen als ‘radicale decentralisatie’ en ‘radicale transparantie’. In Het einde van het midden focust hij op de gevolgen daarvan voor mens, bedrijf en overheid. Het onderwerp is belangrijk, zeker ook voor managers. Het boek zou echter gebaat zijn geweest bij meer oog voor de paradoxale ontwikkelingen die zich daarbij voordoen.
    recensie
    Mens en maatschappij
    2 mei 2016
    Hanneke Tinor-Centi
    4-6 minuten leestijd
    De Amerikaanse chirurg en schrijver Atul Gawande doet in ‘Sterfelijk zijn’ verslag van zijn ervaringen met patiënten die in de laatste fase van hun leven verkeren. De auteur meent dat de geneeskunde zich niet uitsluitend moet richten op het medisch handelen, maar ook op de afronding van het leven. Artsen zijn volgens Gawande tijdens hun opleiding totaal niet voorbereid op het omgaan met de naderende dood.
    recensie
    Mens en maatschappij
    26 april 2016
    Brigitte Koehler
    2-3 minuten leestijd
    Op 11 januari 2011 verliet Femke Halsema na 13 jaar de tweede kamer. Van vertegenwoordiger van een collectief wilde ze weer terug een individu worden. Dit bleek lastiger dan zij dacht. Met het boek Pluche heeft Halsema haar memoires geschreven en doet zij verslag van haar politieke leven.
    nieuws
    Algemeen management
    26 april 2016
    Bertrand Weegenaar
    1-2 minuten leestijd
    Met nog geen 21 jaar zijn de leden van Generatie Z structureel anders dan hun voorgangers, Generatie Y. Uitvoerig en baanbrekend beschreven in Generatie Einstein 3.0. Auteurs Jos Ahlers en René Boender geven hun boek Generatie Z de ondertitel ‘En de Vierde (Industriële) Revolutie’. Deze groep mensen, opgegroeid met wifi, internet, sociale media, smartphones en tablets acteren per definitie in een mondiale wereld. Boender is ook auteur van Cool is Hot: Braincandies, en dit boek oogt ook als een aflevering in de serie ‘braincandies’. Speciaal voor marketeers.
    recensie
    Mens en maatschappij
    25 april 2016
    Nico Jong
    2-3 minuten leestijd
    De vaste structuren in onze samenleving maken plaats voor een nieuwe orde waarin mensen veel vrijer bewegen. De vaste vorm wordt vloeibaar. Het is vooral de computertechnologie en de onderlinge verbondenheid die de samenleving doet kantelen. Traditionele vormen als instellingen en organisaties maken plaats voor de vloeibaarheid en transparantie van netwerken. Deze transformatie werkt van onder naar boven. In de vloeibare samenleving lossen onderkant en midden in elkaar op. Inmiddels zijn we beland bij het midden: de winkelier, de reisagent, de ambtenaar, de manager en de docent. Deze functies gaan verdwijnen volgens tijdgeestonderzoeker Farid Tabarki.
    recensie
    Mens en maatschappij
    14 april 2016
    Peter van der Wel
    2-3 minuten leestijd
    De toekomst is kennelijk ‘hot’. In een tijdsbestek van enkele maanden verschenen vier boeken van Nederlandse toekomstverkenners. Een van deze boeken is Het einde van het midden van trendwatcher Farid Tabarki.
    nieuws
    Mens en maatschappij
    12 april 2016
    Ger Post
    We leven in een wereld die steeds sneller verandert, zo luidt een van de aannames van de VUCA-wereld. Een professor in sociale wetenschappen betoogt het tegenovergestelde.
    interview
    Algemeen management
    11 april 2016
    Jeroen Ansink
    4-6 minuten leestijd
    Pionier in vier industrieën en vastbesloten om de wereld te veranderen. Elon Musk is een ondernemer met de potentie van een Steve Jobs, zegt Bloomberg-journalist Ashlee Vance in de gelijknamige biografie. ‘Waar Facebook je helpt om babyfoto's te delen, probeert Musk de mensheid te beschermen tegen vernietiging.'
    preview
    Mens en maatschappij
    11 april 2016
    René C.W. Boender
    3-4 minuten leestijd
    Generatie Z is nu aan het opgroeien en vanaf 2025 zal ze de maatschappij overnemen. Je kunt nu alles vooraf bezien en dat is beter dan 'achteraf bekeken' staat te lezen om de omslag van Generatie Z. Dat geldt ook voor het boek zelf, vandaar deze preview.
    recensie
    Mens en maatschappij
    11 april 2016
    Marjan Maandag
    1-2 minuten leestijd
    ‘Het is alsof je al 25 jaar naar een van de langst lopende televisieseries kijkt’, zo typeert David Maraniss, biograaf van Bill Clinton, zijn fascinatie voor het bekendste echtpaar uit de Amerikaanse politieke geschiedenis, Bill en Hillary Clinton.
    interview
    Mens en maatschappij
    11 april 2016
    Pierre Spaninks
    3-4 minuten leestijd
    In de ‘vloeibare samenleving’ heeft het midden geen plek meer. De reisagent en de platenbons konden daar al over meepraten. Nu moeten ook de ondernemer, de human resource manager en de ambtenaar eraan geloven. Tijdgeestonderzoeker Farid Tabarki laat zien hoe dat werkt en wat dat voor ons betekent.
    recensie
    Mens en maatschappij
    30 maart 2016
    Mireille Schrijnemaekers
    3-4 minuten leestijd
    Wikipedia omschrijft Russell Brand als Engels komiek, acteur, columnist en radio- en televisiepresentator. Hij presenteert zich als flamboyante, ietwat wazige verschijning en schuwt er niet voor controverses op te zoeken. In 2015 wordt zijn boek Revolution vertaald in het Nederlands. In Revolutie maakt Brand op hilarische wijze gehakt van de marionetten en papieren tijgers uit onze conformistische tijd. Vanuit zijn oogpunt is een revolutie onvermijdelijk en ook leuk.
    recensie
    Mens en maatschappij
    23 maart 2016
    Marjolein Boeren-Hermans
    2-3 minuten leestijd
    'De toekomstvisie van de Dalai Lama' is de subtitel van het boek 'De kracht van het goede' van Daniel Goleman. Twee grote namen, die beide veel gezien en geleerd hebben over de menselijke geest en haar vermogen tot goed en kwaad. Ik was geïntrigeerd en benieuwd: hoe zagen deze beide heren de toekomst van het menselijk handelen? Het bleek een visie die recht doet aan die menselijke geest: vol zijwegen, uitwijdingen en bij vlagen concreet. Het boek is absoluut van toegevoegde waarde voor je boekenkast, maar vooral om over te filosoferen en discussiëren en minder om de door de Dalai Lama zo gewenste daad bij het woord te voegen.
    recensie
    Mens en maatschappij
    11 maart 2016
    Brigitte Koehler
    2-3 minuten leestijd
    ‘Wij gaan Nederland veranderen’, zei Jesse Klaver tijdens zijn presentatie als fractievoorzitter van Groen Links. In zijn boek ‘De mythe van het economisme’ analyseert Klaver het economisme en schetst hij alternatieven.
    opinie
    Leiderschap
    29 februari 2016
    Gerdien de Vries
    3-4 minuten leestijd
    In deze rubriek analyseren bestuurskundigen van de TU Delft patronen en wetmatigheden waar veel managementboeken soms wat lichtvoetig aan voorbij gaan, of gewoon voor vanzelfsprekend aannemen. In deze aflevering belicht Gerdien de Vries de schaduwzijde van democratie op de werkvloer.
    recensie
    Mens en maatschappij
    22 februari 2016
    José Otte
    1-2 minuten leestijd
    Writing for peer reviewed journals van Pat Thomson en Barbara Kamler biedt een kennersperspectief op het schrijven van academisch werk voor peer-reviewed journals. Gebaseerd op workshops die de schrijvers hielden in zowel Amerika, Canada, Australie, Nieuw Zeeland, maar ook UK, Noorwegen, Zweden en Denemarken.
    recensie
    Mens en maatschappij
    12 februari 2016
    Hanneke Tinor-Centi
    2-3 minuten leestijd
    De verwachtingen zijn hooggespannen, de ambities groot. Gaat Jesse Klaver het waarmaken binnen het politieke landschap? Dat is wat wij moeten afwachten. Waar wij wel zeker van kunnen zijn is dat deze man een duidelijke mening en een visie heeft. Die deelt hij met ons in zijn boek ‘De mythe van het economisme’.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden