OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
Artikelen in het Online Magazine
Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
Pagina 589 van 19.538 resultaten
recensie
Coaching en trainen
1 mei 2015
Lisa Niehoff
Robèrt Misset schreef samen met Tjerk Bogstra een boek over het leven van Tjerk. De verhalen zijn gebundeld tot het boek ‘Wie durft?’ Toen ik de keuze kreeg om dit boek te recenseren, dacht ik: een biografie, interessant!
recensie
Algemeen management
1 mei 2015
Christel Deckers
2-3 minuten leestijd
Dick Ruimschotel heeft een kloek boek geschreven met de titel ‘Goed toezicht’. Het is geen Managementboek van het Jaar geworden, maar heeft wel een terechte eervolle vermelding gekregen.
recensie
1 mei 2015
Donata van der Rassel
3-4 minuten leestijd
Peter-Paul Verbeek is hoogleraar Filosofie van Mens en Techniek aan de universiteit Twente. In ‘Op de vleugels van Icarus’ begeeft hij zich op het domein van de ethiek en stelt in het bijzonder de vraag hoe deze zich verhoudt tot de immer voortschrijdende invloed van techniek op het leven van de mens.
recensie
Organisatiekunde
1 mei 2015
Peter van der Wel
2-3 minuten leestijd
Voor een futuroloog met ruim 20 jaar ervaring als organisatieadviseur is het verschijnen van een boek met de titel: ‘Exponentiële Organisaties’ natuurlijk een buitenkans. Nu verschijnen er de laatste tijd aan de lopende band managementboeken met nieuwe organisatiemodellen, maar een boek van de bekende Singularity University schept hoge verwachtingen. Maakt dit boek van Salam Ismail en de Nederlandse Yuri van Geest deze verwachtingen waar?
preview
Marketing
1 mei 2015
Ruud Boer
3-5 minuten leestijd
Sinds de introductie van het boek in 2002 is Brand Design van Ruud Boer een begrip geworden in directiekamers en marketingopleidingen. Nu, 13 jaar later, is het boek toe aan alweer de 5e herziene editie. Waarom is dat nodig? Wat is er in die tijd veranderd? Ruud Boer neemt ons in vogelvlucht mee in de ontwikkeling van het vakgebied Brand Design.
nieuws
Algemeen management
30 april 2015
Justin van Lopik
Drie boeken maken kans op de titel Ooa Boek van het Jaar 2014, zo heeft de Orde van organisatiekundigen en –adviseurs (Ooa) bekendgemaakt. De jury koos Cliché & Organisatie van Luc Peters, De kracht van platformen van Maurits Kreijveld en Onderweg - Pragmatisch veranderen in robuuste organisaties van Leike van Oss en Jaap van ’t Hek uit een longlist van 10 titels.
recensie
Werk en loopbaan
30 april 2015
Peter de Roode
Een boek dat snel in de vergetelheid kan raken door een ogenschijnlijk nietszeggende titel. En dat is niet terecht want ‘Mooi werk’ van Mark van Vuuren en Luc Dorenbosch is meer dan lezenswaardig. De ondertitel maakt echter meer dan duidelijk waar dit boek over gaat: ‘naar een betere baan zonder weg te gaan’. In de literatuur wordt dit proces aangeduid als ‘jobcrafting’ . Een actieve manier om zelf een betere invulling te geven aan de ooit opgestelde functie-inhoud.
recensie
Algemeen management
30 april 2015
Dick Bos
Nu net na de economische recessie is omgaan met geld misschien nog wel belangrijker dan anders. Hoe kun je effectief omgaan met geld en waar komt je waardering of afkeer van geld vandaan? Een paar aspecten die in een leuk, lekker licht, geschreven boek van Ellen de Lange-Ros met de titel ‘Een zaak van geld’ worden toegelicht.
interview
Reclame en verkoop
30 april 2015
Ger Post
5-7 minuten leestijd
Willem Verbeke, hoogleraar sales en account management aan de Erasmus Universiteit, schreef onlangs het boek Ik begrijp waarom ik verkoop, dus ik verkoop beter (samen met Maarten Colijn). Hij vertelt over het effect van schoonmoeders op sales en waarom mooie verkopers daadwerkelijk beter verkopen.
recensie
Marketing
29 april 2015
Milou Engelaer
Op zoek naar meer inhoudelijke kennis over de zorgsector werd ik geattendeerd op het boek ‘Power to the people’ dat schrijft over hoe zorgorganisatie Pluryn marketing heeft ingevoerd in de organisatie. Omdat ik zelf een klein jaar als vrijwilliger heb gewerkt bij Pluryn, was ik meteen nieuwsgierig.
recensie
Verandermanagement
29 april 2015
Ellen Bakker
Als jonge projectleider, wilde ik graag weten aan welke knoppen ik moet draaien om een verandering in gang te zetten. En wie wil nou niet weten wat er nou precies zeer doet? En wat een olifant op de voorkant van een boek doet dat gaat over leiderschap? Voor mij reden genoeg om het boek te lezen, en ik ben zeer tevreden!
recensie
Mens en maatschappij
29 april 2015
Jori Ebskamp
2-3 minuten leestijd
Er zijn van die mensen die, zonder dat u het waarschijnlijk weet, uw leven dagelijks beïnvloeden. Zo las ik een nieuwsbericht over Jaap Haartsen, die is opgenomen in de Hall of Fame. Jaap Haartsen vond in 1994 Bluetooth uit. Daarmee maakte hij het mogelijk om handsfree te bellen, waardoor ik van menig uur in de file toch effectieve werktijd weet te maken. Bij het lezen van ‘De Churchill Factor’ blijkt ook Winston Churchill – 50 jaar na zijn dood – nog steeds van grote invloed op ons dagelijks leven.
recensie
Werk en loopbaan
29 april 2015
Carla Verwijs
Het boek ‘Wie heeft mijn werkplek gepikt’ heb ik gelezen tijdens een paar treinritten Delft-Amsterdam en deze recensie heb ik geschreven aan de eettafel, vanachter mijn laptop, met een grote kop koffie. Dit is het nieuwe werken: elke locatie is een potentiële werkplek en ik bepaal zelf wanneer ik wat doe. Zolang het resultaat (een recensie) maar bij Managementboek komt voor publicatie.
recensie
Organisatiekunde
29 april 2015
Sjors van Leeuwen
4-5 minuten leestijd
De veranderingen gaan steeds sneller en de impact van de veranderingen is steeds groter. Was de gemiddelde levenscyclus van een bedrijf in 1955 nog 45 jaar, tegenwoordig is dat slechts 15 jaar. Ook wordt de levensduur van producten steeds korter. In de afgelopen jaren zijn bedrijven voor hun omzet en winst grotendeels afhankelijk geworden van producten die in de laatste vijf jaar zijn gelanceerd.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
29 april 2015
Marjolein te Kolsté
Eigenlijk was deze aanschaf een ‘miskoop’; ik zag het label ‘persoonlijke effectiviteit’ en ‘voor iedereen die wel eens te maken heeft met vervelend en agressief gedrag in de werkomgeving’ en dat leek me een zinnig onderwerp. Maar ‘Hufterproof’ van Henk van den Muijsenberg blijkt te gaan over het voorkómen van agressief gedrag in trein, ziekenhuis, klantenbalies et cetera. Beetje ongeïnteresseerd bladerde ik het door maar ik werd gegrepen door de inhoud. Wát een heldere uitleg hoe je om kunt gaan met agressief gedrag!
recensie
Strategisch management
29 april 2015
Sjors van Leeuwen
Bitsing garandeert groei en het maakt niet uit wat je doet en in welke branche je opereert. Dat is de overtuiging van marketingspecialist Frans de Groot in zijn boek ‘BITSing’. Het boek beschrijft een wetenschappelijk beproefde methode waarmee je gegarandeerd doelstellingen bereikt.
recensie
Communicatie en media
29 april 2015
Martin van Staveren
Wat doet een superpromotor? Waarschijnlijk meer dan je in eerste instantie denkt. Bijdragen aan risicobeheersing, bijvoorbeeld. Of helpen met informatieverspreiding tijdens rampen en crises. Dit wordt zeer toegankelijk en praktisch uitgelegd in het boekje 'Superpromotors in risico- en crisiscommunicatie'. Een must read, bijvoorbeeld voor de afdeling communicatie in elke organisatie, publiek of bedrijf.
recensie
Mens en maatschappij
29 april 2015
Nico Jong
Organiseren heeft een centrale rol ingenomen in ons dagelijks leven. Rationaliteit en doel-middeldenken voeren de boventoon. Actiegerichtheid is het enige dat nog lijkt te tellen. Het organiseren stolt en ‘krijgt gestalte’ in organisaties. In steeds verdergaande organiseerprocessen wordt langzaam alles vastgezet, verdwijnt de bezieling en dreigen individuen de weg kwijt te raken. Daarom is het belangrijk dat Adriaan Bekman ons met zijn magnum opus ‘Bezieling’ een inspirerende richtingwijzer wil bieden waarmee we weer bezieling in ons werk en leven kunnen krijgen en opnieuw zingeving gaan ervaren.
recensie
Marketing
29 april 2015
Margot van Trier
3-4 minuten leestijd
‘Hoe je mensen ‘verslaafd’ maakt aan je product’, prijkt prominent op de voorkant van ‘Hooked’. Verslaafd? Die term heeft voor mij zo’n negatieve betekenis, dat ik me afvraag waarom Nir Eyal juist deze tekst kiest. Wil hij de lezer choqueren? Of is de schrijver een niets ontziende dealer?
recensie
Marketing
29 april 2015
Margot van Trier
‘Hoe je mensen ‘verslaafd’ maakt aan je product’, prijkt prominent op de voorkant van ‘Hooked’. Verslaafd? Die term heeft voor mij zo’n negatieve betekenis, dat ik me afvraag waarom Nir Eyal juist deze tekst kiest. Wil hij de lezer choqueren? Of is de schrijver een niets ontziende dealer?