Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Podcast

'MR. Coolcat' Roland Kahn

‘De meeste mensen zijn alleen toeschouwer’

Hij is bekend als Mr. Coolcat, en daar zitten hele inspirerende verhalen aan vast: Roland Kahn. Na 70 jaar leven, en met een kind van 3 maanden op schoot, werd het tijd om zijn biografie uit te brengen. Voor zijn jongste dochter. In 'Mijn leven - mijn liefdes - mijn werk' deelt hij zijn verhaal als ondernemer, als vader, als consigliere. Zijn positieve instelling en bezieling deelt hij in de nieuwe aflevering van De Boekenpraktijk.

Karin de Zwaan | Aad Goudappel | 12 januari 2023 | 2-3 minuten leestijd

Positiviteit zit in alle lessen van Kahn. In de podcast spreekt hij over leren en het hebben van passie om te ontwikkelen: ‘Ieder mens maakt fouten en als je die fouten erkent wordt het een les’. Om te leren van fouten is het belangrijk dat je zelf aan het stuur staat en niet om 18u op de bank ploft.

Kahn: ‘Ik scheid mensen in drie groepen. De meeste mensen zijn toeschouwers - zij kijken naar de wedstrijd. Dan zijn er de commentatoren, in Nederland zijn dat er veel en vaak roepen ze anoniem via social media. En dan is er een belangrijke kleine groep: de echte spelers. Dat zijn mensen die hun eigen lot in handen nemen en hun leven gaan spelen. Daarvoor heb je passie en drive nodig.’

Hoe Kahn tot deze levensinstelling gekomen is, en waarom hij als ondernemer altijd het heft in eigen hand heeft, hoor je in verschillende verhalen in de podcast. Hoe zijn Duits Joodse opa zelfs na het vechten in de Eerste Wereldoorlog en het wegvluchtten uit Duitsland nog steeds het goede zag in mensen. Hoe Kahn zijn tweede grote liefde vond door dagelijks volgens de Kabbala te mediteren en zijn soulmate te manifesteren. Over hoe de CoolFoundation is opgericht om in India kinderen te helpen en steeds verder groeide, over waarom de opbrengst van het boek nu naar kankeronderzoek van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis gaat.

STELLINGEN

Elke aflevering van de podcast legt host Willem van Leeuwen de gast een drietal stellingen voor. De stellingen voor Roland Kahn zijn:

  1. Je leven leven conform dat wat je droomt is niet voor ieder mens weggelegd;
  2. Er is in veel organisaties teveel management en te weinig ondernemerschap en dat is in een tijd van economische crisis killing;
  3. Je krijgt niet wat je wilt maar wie je bent.

Nieuwsgierig naar de antwoorden? Luister naar deze aflevering van De Boekenpraktijk op deze pagina of open de podcast op SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts of YouTube

OVER DE BOEKENPRAKTIJK

De Boekenpraktijk is een podcast van Managementboek. Presentator Willem van Leeuwen onderzoekt elke twee weken samen met auteurs hoe de theorie van managementboeken aansluit bij de praktijk.

Over Karin de Zwaan
Karin is marketeer bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden