Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Podcast

Rudy Vandamme

‘Als veranderkundige neem je altijd jezelf mee’

Zijn boek ‘De Corporate Activist’ staat op de longlist voor het Managementboek van het Jaar 2024. Kort na de bekendmaking daarvan is Rudy Vandamme te gast in de studio om met Willem van Leeuwen te praten over dit boek. Het gesprek gaat over complexe veranderingstrajecten, de gelaagdheid hierin, over hoe Vandamme zelf te werk gaat en over het Vlaamse begrip ‘goesting’.

Karin de Zwaan | Karin de Zwaan | 22 februari 2024

Vandamme: ‘Iedereen komt in zijn werk pijnpunten of frustraties tegen. Daar kun je over klagen of het wegdrukken óf je kunt denken ik ga er wat mee doen. Op het moment dat je wat met die pijnpunten gaat doen dan wordt je een activist. Dat kun je aanleren als een basishouding. De Corporate Activist wordt getypeerd als iemand die in een organisatie aangeeft dat hij dingen tegenkomst dat voor zijn gevoel niet klopt én daarmee gaat werken. Niet vanuit een ideaal maar echt vanuit emotie en ervaring.’

Ook voor veranderkundigen is het meenemen van gevoel een goed uitgangspunt. Vandamme schrijft in zijn boek dan ook dat de bepalende factoren voor de moderne veranderkundige persoonlijkheid en relationele bekwaamheid zijn. De basis is dat je jezelf meeneemt.

Luister de aflevering en leer hoe dit beginpunt van ethische sensitiviteit systemen kan veranderen. Dat doe je op deze pagina of open de podcast op SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts of YouTube

OVER DE BOEKENPRAKTIJK
De Boekenpraktijk is een podcast van Managementboek. Presentator Willem van Leeuwen onderzoekt elke twee weken samen met auteurs hoe de theorie van managementboeken aansluit bij de praktijk.

Over Karin de Zwaan
Karin is marketeer bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden