Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

De wakkere professional - Transformeer je gedachten, woorden en daden

Judith Steinmeier neemt je in De wakkere professional mee aan de hand van je gedachten, woorden en daden. Werk je aan een van deze drie pijlers, dan kun je magie verwachten - want je gedachten vormen je woorden en uiteindelijk je daden. Een preview.

Judith Steinmeier | 13 januari 2021 | 3-4 minuten leestijd

In onze maatschappij leven we niet echt bewust. We zitten veel in ons hoofd. We praten negatief. En we gedragen onszelf reactief. Ook in het bedrijfsleven.
Je kunt je voorstellen dat een dergelijke instelling niet leidt tot de werkomgeving waar je altijd al van droomde. Toch gedraagt een groot gedeelte van de werknemers en ondernemers zich hiernaar, waaronder ikzelf - tot voor kort.

Voorbeeld
Mijn reactieve houding verdween gedeeltelijk toen ik van werknemer naar ondernemer ging. Want een eigen bedrijf vraagt om kansen zien én grijpen. Toch had ik nog enorme stappen te maken. Als ondernemer was ik in het begin onzeker over mijn kennis en kunde en dat uitte zich in gedachten, woorden en daden die mijn doelen niet ondersteunden. Gedachten als ‘ben ik wel slim genoeg', onzeker woordgebruik en onvoldoende doelgerichte actie waren kenmerkend voor deze periode. Succes bleef uit. Tot ik - na een half jaar ondernemerschap - een schop onder mijn kont kreeg van mijn man Nima. Hij vroeg me: 'Hoe staan de zaken er nu eigenlijk voor? Zou je niet op zoek gaan naar een mooie baan in loondienst?' Die vraag triggerde me zo dat ik alles op alles zette om een succes te maken van mijn bedrijf. Ik besefte dat ik moest veranderen, als ik echt succesvol wilde zijn.

Drie pijlers: gedachten, woorden en daden
Vijf jaar terug - tijdens een bewustzijnscursus - ging bij mij de knop echt om. Ik kreeg een enorme honger om mij te ontwikkelen tot een bewuste professional. Ik verslond talloze boeken, keek documentaires en woonde trainingen bij over mindset, communicatie en succes. Onbewust creëerde ik vanaf dat moment de roadmap naar leven als een bewuste professional.

Al die puzzelstukjes leidden tot een ontdekking; onbewust gedrag is af te vangen door te werken aan drie pijlers:
- Je gedachten
- Je woorden
- Je daden

Vanuit het idee: je gedachten vormen je woorden en uiteindelijk je daden. In formulevorm:

Gedachten -> Woorden -> Daden

De wakkere professional
Ik besloot om deze pijlers actief en bewust in te zetten - en dus niet reactief en onbewust. Langzamerhand werden mijn gedachten rijker, mijn woorden zekerder en mijn acties doelgericht. En dat bracht mij mijn succes: op zowel persoonlijk als op zakelijk vlak. Maar ik besefte ook dat de weg die ik afgelegd heb door velen nog niet is ingezet. Wat als ik professionals kon laten zien wat de impact is van deze drie pijlers? Ik besloot om mijn gevoel te volgen en het boek De wakkere professional te schrijven.

Effecten op jou als professional
In De wakkere professional neem ik je mee aan de hand van de drie pijlers en laat je zien dat negatieve gedachten, woorden en daden leiden tot negativiteit. Aan de andere kant leiden positieve gedachten, woorden en daden ook tot positiviteit. Je ontdekt:

- Hoe je invloed kunt hebben op jouw gedachten. Je leert negatieve gedachten te herkennen, er in het moment mee af te rekenen, ze langdurig op te lossen en ze zelfs te voorkomen.
- Hoe je de kracht van jouw woord kunt inzetten om situaties te transformeren. Zo ontdek je wat de effecten van klagen en roddelen zijn, wat de impact is van een andere woordkeuze en wat de gevolgen zijn van jouw woord wel of niet houden.
- Hoe je je daden gerichter in kunt zetten middels een succesformule: wat  waarom  geloof  focus  actie  doorzettingsvermogen.

Door je gedachten, woorden en daden te transformeren, word je een positiever, leuker, zekerder, energieker, succesvoller, vrolijker en aanweziger professional. Daar teken ik voor! En jij?

Over Judith Steinmeier

Judith Steinmeier is zelfstandig ondernemer en is gespecialiseerd in marketing en content. Zij heeft zich de laatste jaren enorm verdiept in bewustzijn en werkgeluk, met als resultaat haar boek De wakkere professional.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden