Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

En door - over hoe tegenslag je geluk niet in de weg hoeft te staan

Van reizigersdochter tot succesvolle musicalster en zakenvrouw. ...En door. Over hoe tegenslag je geluk niet in de weg hoeft te staan bevat het bijzondere levensverhaal van Antje Monteiro. Opgegroeid als kind van reizigers knokt Antje zich omhoog in de wereld van de Showbizz, tot wat ze nu is.

Antje Monteiro | 26 februari 2021 | 3-4 minuten leestijd

Op 15 januari 2019 belt Ralph van Hessen, mijn zakelijk mentor. 
'Ik organiseer een positiviteits dag voor 82 secretaresses uit de top van het zakenleven,' zegt hij, ‘Voel je er iets voor om daar je levensverhaal te komen vertellen?' 
Ik vind het een rare vraag. Wat heb ik nou te vertellen? 
Ralph dringt aan. 
‘Je levensverhaal raakt, het inspireert en ik wil graag dat je het met deze vrouwen deelt.' 
Ik stem toe en we spreken af om het in de vorm van een interview te doen. 
Nog geen twee maanden later zit ik op een podium, op een kruk, naast Ralph. Voor ons een zaal met 82 vrouwen. Hij stelt de vragen, ik geef de antwoorden. 
Het is makkelijk, ik hoefde niets voor te bereiden. Ik hoef niet goed na te denken, niet goed bij stem te zijn. Het enige wat vertel is hoe ik mijn leven tot nog toe heb geleefd en dat gaat als vanzelf. 
Na afloop gebeurt er iets wonderlijks. Ik ben als artiest natuurlijk gewend om applaus te krijgen en om complimenten te ontvangen, maar dan wel voor een bepaalde prestatie. Nu heb ik voor mijn gevoel niets bijzonders gedaan, maar de ene na de andere secretaresse komt naar me toe. 
‘Antje, wat een mooi verhaal!' 
‘Antje, mag ik je knuffelen?' 
‘Antje, je inspireert me...' 
Ik ben flabbergasted. Ik kijk naar Ralph die glunderend het tafereel gadeslaat. Ik krijg kippenvel. Wat is dit mooi. 
Later die dag bel ik hem. 
‘Wat een ervaring, ongelooflijk, ik blijf er maar mee bezig...'
Hij begrijpt wat ik bedoel, hij had niet anders verwacht. 
‘Schrijf je levensverhaal, je levenslessen en je levenswijsheden op en breng het uit,' zei hij.
Het besluit is genomen. Ja, dat ga ik doen.

God knipoogt naar iedereen, maar je moet wel omhoog kijken.
 
Ik hoop dat ik mensen, door het lezen van mijn verhaal, kan inspireren en motiveren om kansen te zien, te creëren en met beide handen op te pakken. Als je iets wilt bereiken dan kan dat, no matter what.
 
Het leven zal altijd teleurstellingen brengen. Groot en klein. Bij de een meer dan bij de ander. Als je doorhebt dat jijzelf kunt bepalen hoe je tegen een situatie aankijkt en hoe je er mee omgaat, wordt het makkelijker om de teleurstelling te accepteren. En om door te gaan. Vandaar ook de titel, iets wat ik vaak tegen mezelf en andere zeg: ... en door!
Kies ervoor wat goed gaat altijd groter te maken dan wat niet goed gaat. Wat niet betekent dat je geen verdriet mag voelen. Juist wel! Huil en doorleef je emoties. Maar sta weer op en zie de goede dingen waar je wel blij van kan worden en focus je daarop.  
Ik heb veel bewondering voor mensen die onder bizar zware omstandigheden toch de weg naar geluk hebben gevonden. Die hebben geleerd dat accepteren, positief blijven en niet opgeven je uiteindelijk overeind houden en je leven zinvol maakt. En geluk wordt nummer 1. 

Velen van ons zijn op zoek naar geluk, naar een succesvol leven, naar innerlijke rust, kracht en inzicht. Ik heb veel wegen bewandeld, de succesvolle, de verdrietige, de angstige en de minder succesvolle. En ik heb de formule tot geluk gevonden. Deze deel ik graag met jou. Zodat ook jij kunt ervaren dat geluk dichterbij is dan je denkt.  

Over Antje Monteiro

Antje Monteiro speelde mooie hoofdrollen in musicalproducties, zoals Cats, We will Rock You en onlangs Mamma Mia. Naast haar rollen in musicals is Antje net zo ondernemend en gepassioneerd. Ze brengt 2 eigen albums uit, acteert, en presenteert enige jaren voor de KRO het kijkcijferkanon Het gevoel van.... 

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden