Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

In 10 stappen online presenteren - Geef je beste presentatie ooit

In In 10 stappen online presenteren leert Eva Brouwer je hoe je jezelf op een professionele manier online presenteert, zonder gestuntel voor de camera. In haar preview licht ze een tipje van de sluier.

Eva Brouwer | 17 mei 2021 | 3-4 minuten leestijd

Je kijkt een spannende film. Je zit je bakje chips te eten. Ineens stokt je hand bij je mond... 

Je kan de scène niet geloven... niet jouw held.. een ravijn... aaargh! Phew, oh gelukkig! Gered!

Is er dan iemand die zegt: ‘hmm, jammer dat ik niet zelf bij dat ravijn stond. Dan kon ik even echt kijken hoe diep het was.' Nee, natuurlijk niet! Het verhaal op het scherm sleept je gewoon mee. Zo is het ook met online presenteren. Daarmee kun je echt de sterren van het scherm presenteren en blijvende indruk en verbinding maken.

Het afgelopen jaar werden we allemaal krankjorum van achter het scherm zitten. Zelfs vandaag nog, mei 2021, had mijn online gesprekspartner zijn laptop schuin staan waardoor de horizon scheef was, verscheen er continu een kattenstaart in beeld én zag ik zijn wasrek! Echt! Een JAAR na de start van de pandemie!

Dat betekent dat er echt een schreeuwende behoefte is aan een boek over online presenteren. ;) Want het is here to stay. Ik pleit voor een veel positievere kijk op online presenteren en geef je zometeen drie waardevolle tips die je meteen kunt toepassen. Of dat nu achter je laptop is of in een (professionele) livestreamsetting. Ik snap het helemaal: iedereen schreeuwt om persoonlijk contact en hoe fijn het is om elkaar écht in de ogen te kijken. Maar laten we niet vergeten wat er voor gigantische kansen liggen om jezelf te profileren als expert via het beeldscherm en hoe je met overtuiging een véél groter publiek bereikt.

‘Niemand weet hoe je moet Zoomen en Teamsen, alleen een televisiepresentator misschien!' hoorde ik pas. Nou, wat een toeval! Mijn naam is Eva Brouwer en ik presenteerde 10 jaar lang het nieuws op TV. Die skills, in combinatie met honderden events presenteren als dagvoorzitter en de kracht van social media gebruiken voor mijn eigen bedrijf als presentatietrainer, maakt dat ik ontzettend enthousiast ben over online presenteren en jou daarin mee wil nemen!

Met mijn boek In 10 stappen online presenteren. Geef je beste presentatie ooit voor live online publiek geef je een professionele touch aan je presentaties, maar word je ook persoonlijker dan ooit. Je publiek wil niet alleen de droge feiten horen, maar juist wat jouw kijk erop is, met passende voorbeelden.

Alvast 3 tips, om meteen te beginnen:


- Kijk echt IN de camera. Kijk in dat zwarte gaatje, want zo maak je oogcontact. Oefen hiermee door video's van jezelf op te nemen en terug te kijken. Zat je naar jezelf te kijken? ;) Nog een keer!

- Geef ALTIJD een voorbeeld bij je verhaal. Veel te vaak praten we in algemeenheden en kan je luisteraar er geen beeld van vormen. Een voorbeeld? Niet iedereen weet wat een dagvoorzitter is, dus daarom zeg ik er altijd bij: een presentator van zakelijke evenementen.

- Stel vragen. Zo activeer je de luisteraar aan de andere kant. Zelfs al kan de ander niet meteen antwoorden, de vraag alleen al stellen activeert het brein en betrekt je publiek er weer bij. 

En mijn Bonustip? Heel leuk als je mijn boek wil kopen op Managementboek! Want we staan pas aan het begin van een online revolutie en jij kunt nu voorop lopen door deze techniek te omarmen en jezelf te laten zien als de expert die je bent. Pak je Podium!

Over Eva Brouwer

Eva Brouwer is spreker, presentator, presentatietrainer en auteur. Eerder schreef ze het boek In 10 stappen je podium pakken. Presenteer live events als een Pro, gevolgd door In 10 stappen online presenteren. Geef je beste presentatie ooit voor live online publiek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden