Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

ChatGPT als tweede brein - Bouw je eigen versie van ChatGPT

ChatGPT is de meest impactvolle ontwikkeling in jaren. Iedere marketeer, communicatieprofessional, ondernemer en copywriter is het daarmee inmiddels wel eens. Maar hoe zet je ChatGPT goed in? Hoe schrijf je een goede prompt? Hoe bouw je een eigen GPT? Dat leer je in het praktische ‘ChatGPT als tweede brein - Bouw je eigen versie van ChatGPT’ van Martin van Kranenburg.

Martin van Kranenburg | 20 juni 2024 | 2-3 minuten leestijd

ChatGPT is een middel, geen doel op zich. Het kan razendsnel content maken. Maar wat heb je nodig om je doel te halen? In mijn boek ChatGPT als tweede brein leer je hoe je ChatGPT inzet als je ideale assistent. Een assistent die jou in elke stap van het schrijfproces helpt om sneller, beter en overtuigender te schrijven. Teksten die converteren, overtuigen of informeren.

Denk eerst na wat je wilt maken

‘Het werkt niet voor mij’ is een veelgehoorde klacht over ChatGPT. Maar het doet wat je vraagt. Garbage in, is garbage out. Voorbereiding is cruciaal. Een tsunami van middelmatige content komt op ons af. Middelmatigheid is geen strategie voor succes.

Met de persona-prompt uit het boek achterhaal je snel de vragen van je lezer. Daarna analyseer je of je die vragen beantwoordt. Zonder voorbereiding wordt ChatGPT een tijdrovend monster. In het boek vind je prompts die je helpen om je sneller en effectiever voor te bereiden.

Snappen, schrijven, schrappen

Als je goed bent voorbereid, weet je wat je moet schrijven. Schrijven? Dat doe je zelf. Schrijven is emotie. Blijf weg van generieke, middelmatige content. De tijd die je bespaart in de voorbereiding en het redigeren, besteed je aan creativiteit en eigenheid.

Dupliceren? ChatGPT kan dat als geen ander. Een goede tekst wordt snel omgezet in een LinkedIn-post of andere contentvorm. Redigeren? Gebruik de minusmethode-prompt om je zinnen korter, actiever en persoonlijker te maken. Minder woorden, meer impact.

Bouw je eigen versie van ChatGPT

Het bouwen van je eigen GPT's is het summum. Als je goed voorbereid bent en weet wat je wilt maken, kun je door naar de volgende fase: het bouwen van je eigen versie van ChatGPT.

Ik bespaar zo'n 5 minuten per mail met mijn eigen GPT. Ik ontvang ongeveer 30 van dat soort mails per dag.

GPTs zijn geweldig voor repeterende taken. Je kunt een GPT maken voor elke taak. Neem een kijkje in de GPTstore van OpenAI. Voor elk onderwerp is er wel een GPT ontwikkeld. Ga aan de slag met het bouwen van GPTs voor taken die je kunt uitbesteden aan een virtuele assistent. Blijf menselijk en controleer de output.

Zet ChatGPT in zodat het voor jou werkt. Omarm het. Beweeg mee. Niet meebewegen is jezelf buitenspel zetten. Lees mijn boek ChatGPT als tweede brein, experimenteer en deel je inzichten met je collega's.

Over Martin van Kranenburg

Martin van Kranenburg (1968) is een van de meest gevraagde conversie- en neuromarketingsprekers in Nederland. Hij is meerdere keren verkozen tot docent van het jaar bij Beeckestijn Business School en drie keer tot #1 spreker op de Webwinkel Vakdagen. Martin is beststeller auteur van het boek Schrijven voor het Brein. Inmiddels zijn hier al meer dan 6.000 exemplaren van verkocht. 

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden