Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

SLiM!

Op zoek naar bezieling in je leven en heb je het nog niet gevonden? Dan heb je waarschijnlijk teveel gedacht en te weinig gedaan. In SLIM! draaien de auteurs het om. Een preview.

Mayta Braun & Wout Plevier | 2 november 2016 | 3-5 minuten leestijd

Niet denken, maar doen! Kom in beweging, ga ervaren, ga ‘prutsen’, voelen en leer en geniet van de reis! Want door eerst echt te doen, ga je een heleboel nieuwe ervaringen en inzichten opdoen die je een beeld geven van wie je echt bent en wilt zijn. En dat is de opstap naar jouw eigen bezieling. Just do it!

Wat is SLIM! precies?

SLiM! is een acroniem dat staat voor Sympathiek, Luisterend, Inlevend en Mpowerend zijn – naar jezelf en anderen. Wij geloven dat verandering een van de constante factoren is in het leven: er is altijd verandering.

Wat je nu leest …

… is nu al weer voorbij.

Veranderingen volgen elkaar razendsnel op en daar moet je als mens verstandig en flexibel op reageren. Maar de meeste mensen reageren vanuit hun ‘snelle brein’ veel te snel op al die impulsen. Je bent al onderweg – en de weg kwijt – voordat je er erg in hebt.

Traction control

Je leven voelt alsof je op zomerbanden door de sneeuw rijdt. Je verliest de grip op je leven en hebt geen traction control. Je twijfelt en negeert gevoelens. Maar je stapt er snel rationeel overheen en je gaat voorbij aan de boodschappen achter deze gevoelens. We zoeken compensatie in de vorm van afleiding: overmatig sporten, seksuele uitspattingen, emotioneel eten om negatieve gevoelens te compenseren (te veel, ongezond, te zoet), doelloos tv-kijken of uren dwalen op internet.

Dit gebeurt vanuit de verkeerde perceptie. Je wilt het leven simpelweg wat dragelijker maken voor jezelf, en daar is op zich niets mis mee. Maar op een gegeven moment roert je innerlijke stem zich: ‘Ik werk wel dagelijks, maar is dit nou mijn droombaan?’, ‘Ik heb een vaste relatie, maar is dit nu die passionele relatie waar ik zo naar verlangd heb?’, ‘Vroeger sportte ik lekker veel. Dat is nu echt anders. Maar ja, ik heb gewoon ook zo veel verplichtingen en verantwoordelijkheden.’

De standaardreactie is verdoven, sublimatie of negeren, in plaats van de oorzaak aan te pakken. Dat kan echt anders!

De basis daarvoor is SLiM!. Wees sympathiek naar jezelf en anderen en doe dingen die plezier en levensvreugde geven. Koers meer op je talent en creëer bezielde levensmomenten. Luister daarbij naar de boodschappen achter je gevoelens en wees empathisch. Veroordeel jezelf of anderen niet. Het leven is geen wedstrijd. Mpower jezelf en anderen juist daarom positief en creëer een stimulerende omgeving om in te werken en leven.

De oplader

Mensen raken in paniek als hun smartphone nog maar 5% opgeladen is. Maar wat doe je als je zelf overbelast, uitgeblust of focus-loos bent? Net zoals de smartphone dien je als mens regelmatig opgeladen te worden. Dit doe je door jouw lichaam en ziel te voorzien in de behoeften waar jij blij van wordt, waardoor je (samen) kunt groeien, waardoor de verbinding met je omgeving sterker wordt, waardoor jouw toegevoegde waarde en die van je omgeving toeneemt.

Elke verandering heeft een bepaalde mate van invloed op jouw functioneren als mens. Dit vraagt telkens om het aanleren van een nieuwe dagelijkse routine, zodat je weer grip op je leven krijgt.

SLiM! is een uniek stappenplan, waarmee je in zeven weken een nieuwe leef- en werkroutine ontwerpt. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen, een betere focus, meer plezier en betere werkresultaten. Je zet op verschillende gebieden concreet zeven stappen vooruit, die jou gaan helpen bij je dagelijkse portie persoonlijke grip op je leven.

Het uitgangspunt van SLiM! is: doen, ervaren, beleven. Geen oeverloze theorie, maar direct aan de slag is het motto. SLiM! inspireert, geeft focus, (re-) vitaliseert, bespaart tijd en zorgt dat je een veel betere performance levert.

Daarom ondersteunen we SLiM! met:

• inspirerende oefeningen in dit boek en in het speciale SLiM! e-book;

• een online leeromgeving;

• een webinaropleiding;

• trainingen en workshops;

• de interactieve spreekshow SLiM!;

• een praktische routinedesigner.

Op naar een meer ontspannen en geïnspireerd leven! We wensen je veel SLiM!heid toe.

Mayta Braun is trainer, coach en auteur in talentontwikkeling. Het is zijn overtuiging, dat mensen en organisaties ongekende vermogens hebben om succesvol te zijn. Hij is auteur van IK (met Remco Claassen) en Gouden Discipline. Wout Plevier is trainer, spreker, coach en auteur in persoonlijke effectiviteit. Hij heeft al meer dan 60.000 mensen geleerd hoe ze met meer bezieling en vanuit hun talent kunnen leven en werken. Hij schreef de bestseller Win tijd met snellezen. Ze zijn de auteurs van SLiM!

Over Wout Plevier
Wout Plevier is trainer, spreker, coach en auteur in persoonlijke effectiviteit. Hij heeft al meer dan 60.000 mensen geleerd hoe ze met meer bezieling en vanuit hun talent kunnen leven en werken. Hij schreef de bestseller Win tijd met snellezen.
Over Mayta Braun
Mayta Braun is trainer, coach en auteur in talentontwikkeling. Het is zijn overtuiging, dat mensen en organisaties ongekende vermogens hebben om succesvol te zijn. Hij is auteur van 'IK' (met Remco Claassen) en 'Gouden Discipline'.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Wout Plevier, Mayta Braun
SLIM!

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden