Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Vind je sprankelkracht -  Ontwikkel jouw unieke talenten en vergroot je werkgeluk

In het praktische (werk)boek ‘Vind je sprankelkracht’ combineert Jessica Kruijssen inzichten uit de positieve psychologie, sterkepuntenbenadering, neurowetenschappen en appreciative inquiry. Ze vertelt erover in haar preview.

Jessica Kruijssen | 1 maart 2024 | 3-4 minuten leestijd

In de natuur groeien en bloeien planten en dieren zoals ze bedoeld zijn. Er is geen eikel die uitgroeit tot een dennenboom en geen vis die denkt: ik kan niet vliegen,… laat ik dat eens gaan ontwikkelen!’ Gek genoeg doen wij mensen dat wel. Denk maar eens terug aan je schooltijd. Je had een mooi rapport met een aantal zessen en zevens (misschien zelfs achten of negens) en één dikke onvoldoende. Een vier. Waar gaat dan het gesprek over met je ouders of juf? Juist, die ene vier én wat jij gaat doen om dat op te krikken. Die ‘reparatiecultuur’ zie ik ook overal in het bedrijfsleven.

Ook daar besteden we vaak meer tijd aan het verbeteren van onze zwakke punten, dan aan het versterken van onze sterke punten. Daar brengt mijn boek Vind je sprankelkracht verandering in. De sleutel daarvoor ligt in het vinden en vergroten van jouw unieke sprankelkracht.

‘Je kunt niet alles worden wat je wil, je kunt wel een betere versie worden van jezelf.’ - Tom Rath

WAT IS SPRANKELKRACHT?

Nu denk je misschien ‘Sprankelkracht?! Daar heb ik nog nooit van gehoord…’ Dat kan kloppen want sprankelkracht is volgens de Dikke Van Dale geen bestaand woord. Dus wat bedoel ik er eigenlijk mee? Het woord ‘sprankelen’ betekent voor mij dat je dingen doet die passen bij je talenten. Dingen waar jij energie van krijgt, waar je naar uitkijkt en je ogen van gaan stralen. Het woord ‘kracht’ betekent dat je er niet alleen van gaat sprankelen en stralen omdat je het zo leuk vindt, maar dat je er ook heel goed en krachtig in bent (geworden).

WORD GEEN EIK IN DE WOESTIJN

Je voelt jouw sprankelkracht als jouw talenten (wat jou energie geeft), je competenties (wat jij goed kan), je kernwaarden (wat jij belangrijk vindt) en je hartenwens (wat jouw toegevoegde waarde is en hoe jij het verschil kan maken voor anderen) samenkomen. Hoe je dat vindt en vergroot leer je in mijn boek. Maar dat alleen is niet genoeg! Je hebt ook een passende werkomgeving nodig anders kan je nog niet groeien en bloeien. Want een eik kan niet groeien in de woestijn en een vis overleeft niet in de open lucht. Dat zegt niks over de potentie die een eik of vis in zich draagt, maar alles over de mismatch met de omgeving.

Soms is dan goed om een andere werkcontext te zoeken, maar dat hoeft niet persé. In mijn boek leer ik je hoe jij in plaats daarvan in je huidige werkcontext kan gaan ‘jobcraften’, zodat je stap voor stap werkt aan een betere match tussen jou en je werk voor meer werkgeluk.

GEBRUIK JE GEDACHTEKRACHT

In het laatste deel van mijn boek ga je next level. Je leert hoe je brein werkt en hoe jij optimaal gebruik kan maken van jouw gedachtekracht. Ik laat je zien hoe jij een op groei gerichte positieve mindset creëert; je jouw belemmerende overtuigingen ombuigt naar positieve, energieke gedachten en in zes stappen je mooiste leven creëert.

In Vind je sprankelkracht ontdek je wat jouw sterke punten zijn, wie jij echt bent, wat voor jou belangrijk is, wat jij wilt bereiken en vooral ook hóe je dat bereikt. Het is vooral een praktisch (werk)boek dat ook bruikbaar is als jij leidinggevende, coach of hr-professional bent en anderen wil helpen ontwikkelen. Met mijn concrete oefeningen en inspirerende verhalen uit de praktijk ga jij stap voor stap aan de slag en vergroot je je werkgeluk. Wie wil dat nou niet?

Over Jessica Kruijssen

Jessica Kruijssen is een sprankelende spreker, (team)coach en opleider. Zij is expert op het gebied van talentontwikkeling en werkgeluk en oprichtster van Talenten Ontwikkel Atelier. Jessica helpt organisaties, teams, managers en medewerkers hun sterke punten maximaliseren, zodat zij meer gaan floreren en beter presteren.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden