Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Als je BGRPT wat ik BDL - 'Uitstekend en stijlvol'

De taal die je gebruikt is als de kleding die je draagt. Je schept er een beeld van jezelf mee naar je omgeving. Het is dus van groot belang om correct en goed opgebouwde teksten de wereld in te sturen.

Geert Vandamme | 13 januari 2021 | 1-2 minuten leestijd

Of het een tekst is voor een professionele blog, een e-mail naar je klantenbestand, of gewoon een tekstbericht naar de klasjuf, het maakt niets uit. Wie schrijft, die blijft. Geschreven taal heeft een langere levensduur dan het gesproken woord.

Als je BGRPT wat ik BDL geeft in 101 tips belangrijke aandachtspunten mee om een goede, foutloze, en logisch opgebouwde tekst neer te zetten. Het boek is ingedeeld in tien hoofdstukken met tien regels per onderwerp. De duidelijke inhoudsopgave aan het begin van het boek maakt zoeken makkelijk. Wat je vraag of twijfel ook is, of ze verbonden is met een vraag over alineagebruik, zinnen, leestekens, gebruik van beeldspraak in een tekst, ... de inhoudsopgave is zo logisch uitgewerkt dat je direct op de juiste weg wordt gezet.

Inhoudelijk begint elk hoofdstuk met een toelichting over het thema dat behandeld wordt. Duidelijk is dat, je weet als lezer onmiddellijk wat je in dit stuk wel of niet kunt verwachten. De bijdragen zijn kort en efficiënt. Er is geen onnodige ballast. De voorbeelden komen uit de praktijk en af en toe volgt er een opdracht om na te gaan of je de regel kunt toepassen. Het gekozen lettertype ondersteunt het leescomfort.

De vormgeving van de omslag trekt onmiddellijk de aandacht van wie mogelijk interesse heeft in de inhoud van Als je BGRPT wat ik BDL? Ontbrekende klinkers in een titel zijn ongewoon en nodigen bijkomend uit om kennis te maken met de inhoud. Door het aanwenden van een blinkende kleurschakering op de kaft, wordt de aandacht op titel en ondertitel vastgehouden. De vormgeving van de buitenrand, een zwart opvallend streepjesmotief, wordt overgenomen om telkens het begin van een hoofdstuk aan te geven. Je merkt dat over het concept van dit boek is nagedacht. De sterke structuur en de grote handelingsgerichtheid, evenals een functionele lay-out doen niets anders vermoeden.

Kortom, dit boekje, verzorgd, en in handig formaat uitgegeven is niet enkel een must- have voor wie correcte teksten wil afleveren. Het is een uitstekend en stijlvol geschenk voor elke gelegenheid

Over Geert Vandamme

Geert Vandamme werkt in een voorziening voor mensen met fysieke beperkingen in Gits (West-Vlaanderen-België). Enerzijds als thuisbegeleider bij Volwassenen met aangeboren of verworven beperkingen, anderzijds als arbeidsbegeleider binnen dagbesteding bij volwassenen met een beperking.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden