Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Weg met wollig - 'Uiterst vermakelijk en talloze tips'

De auteurs van Weg met wollig, Huibert-Jan van Roest en Esther van der Voort, nemen duidelijk stelling tegen ‘wollige' taal. Wanneer jij je eveneens met regelmaat irriteert een wollige taal en hol geblaat, dan is dit bij uitstek een boek voor jou.

Hanneke Tinor-Centi | 23 februari 2021 | 1-2 minuten leestijd

Met name binnen de advocatuur en het notariaat is omslachtig taalgebruik haast standaard, maar ook ambtenaren en veel managers kunnen er wat van. Ze zijn voor de gemiddelde mens zelfs nauwelijks te begrijpen. Van Roest en Van der Voort komen beiden uit een wereld waar ze dagelijks met dit vreemde, omslachtige taalgebruik werden geconfronteerd en vonden elkaar in hun gezamenlijke ergernis. Notabene als stand-up comedians op het podium, waar ze leerden dat je alleen applaus krijgt als je heldere taal spreekt. Sindsdien leren ze anderen hoe je dat doet.

Het boek opent niet alleen de ogen van de mensen die zelf met regelmaat ‘wollige' taal bezigen, maar is ook nog eens uiterst vermakelijk. Daarnaast geven Van Roest en Van der Voort talloze tips om een boodschap in begrijpelijke taal over te brengen. Praktisch en direct toepasbaar.

Hun schrijfstijl is - hoe kan het ook anders - toegankelijk en plezierig, maar vooral doorspekt met heel veel humor. Simpelweg omdat de auteurs je continu een spiegel voorhouden, we doen het namelijk allemaal zo nu en dan .... dat bláten.... We maken ons er ‘schuldig' aan op momenten waarbij we denken dat het nodig is of verwacht wordt. Een speech, een pitch, een gesprek met iemand die het gewend is om wollige taal te bezigen. Weg met wollig laat zien dat al die wol helemaal niet nodig is en, wanneer je heldere, transparante taal spreekt of schrijft, je veel beter overkomt en dus... sneller je doel zal bereiken.

Kortom, Weg met wollig is niet alleen een aanrader voor mensen die, vanuit hun functie, gewend zijn aan wollige taal, maar feitelijk voor elke taalliefhebber.

Over Hanneke Tinor-Centi
Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, tekstschrijver, boekrecensent en boekmarketeer.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Esther van der Voort, Huibert-Jan van Roest
Weg met wollig!

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden