Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

MEER Moois - Reizen, bakken en strekken

Oude boeken, nieuwe boeken… er is zoveel moois om te lezen. Deze week vertellen Managementboekcollega’s Fred, Liza, Karin en Marjan welk boek hen pakte.

Marjan Maandag | 15 oktober 2021 | 2-3 minuten leestijd

Freds keuze

Twee weken weg volgt een doorsnee Engels gezin met vader, moeder en drie kinderen, naar hun vakantieadres. Al twintig jaar is er bij vertrek naar hun vertrouwde, wat sjofele pension aan zee dezelfde routine. Toch ligt elk jaar de stress weer op de loer bij het onderbrengen van de kanarie en poes, het inpakken van de bagage, de korte tijd tussen overstappen van de ene naar de andere trein. Niets mag er misgaan met dit strakke schema. Eenmaal aangekomen op het vakantieadres begint het lange genieten. Strandwandelingen, luieren op het strand, een duik in de zee, vriendschappen, de eerste vakantieliefde. De dagen glijden in traag tempo naar het einde van de vakantie en langzaamaan komt de familie Stevens tot het besef dat ze zich weer moet opladen voor de komende vijftig weken. Je komt als lezer al snel terecht in de lome sfeer van het aangename en zorgeloze vakantieleven. Je gunt de familie Stevens vier weken vakantie.

Liza’s keuze

Hatha Yoga for teachers & practitioners is een heerlijk naslagwerk om thuis, na de wekelijkse yogales, alle asanas (houdingen) op je gemak door te nemen. Waar moet je op letten, welke spieren span je aan, waar gaat dat been heen? Stap voor stap neemt het boek je mee van ‘eenvoudige’ ademhalingsoefeningen tot houdingen voor de gevorderde yogi, zoals een handstad en variaties daarop. Tot slot staan er achterin het boek een aantal handige series zodat je de afzonderlijke houdingen aan elkaar kan knopen en een mooie yogaroutine kan opbouwen.

Karins keuze

Hou je van heerlijk en smaakvol eten? Maar heb je geen tijd om elke dag uitgebreid in de keuken te staan? In De groene bakplaat van Rumini Iyer vind je een groot assortiment van recepten die allemaal neerkomen op: neem een berg groenten, mix er wat kruiden door en smijt het in de oven. Sommige gerechten moeten iets langer in de oven dan anderen, maar dat verandert de voorbereidingstijd natuurlijk niet. Dus ondertussen kun je wat anders doen, handig voor op je thuiswerkdag. Oh ja: alle recepten zijn vegetarisch. Liever vlees? Iyer heeft nog een aantal andere kookboeken, kijk maar

Marjans keuze

Een reiziger ben ik niet. Maar ik kan me wel verliezen in boeken over verre oorden. Zoals bijvoorbeeld Moederstad van Philip Dröge. Aan de hand van zijn eigen familiegeschiedenis neemt hij de lezer mee naar Jakarta in Indonesië - Batavia in de koloniale tijd - en beschrijft hij hoe het zeventiende-eeuwse dorp uitgroeide tot die waanzinnig grote, stinkende, vochtige en van luchtvervuiling vergeven wereldstad met inmiddels dertig miljoen inwoners. Dröges verteltrant is zo levendig dat zijn voorzaten, uit verschillende maatschappelijke lagen, allemaal een gezicht krijgen. En vooral: dat je na het omslaan van de laatste pagina voldaan achterover leunt en de neiging hebt nu eerst maar eens je koffer te gaan uitpakken…

Lees!! Boeken bieden rust, verdieping en kennis. Bij Managementboek en Jongbloed vind je naast management-, juridische en computerboeken gewoon alle boeken. Bekijk ons totale aanbod.

Over Marjan Maandag

Marjan Maandag is redacteur bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden