Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Timemanagement 3.0

Dit leuke boek over Timemanagement zet alle mogelijkheden die je hebt om beter met je tijd om te gaan voor je op een rij en confronteert je met je eigen gedrag. Dat is niet altijd even leuk, maar als je streeft naar werkgeluk moet je er natuurlijk wel wat voor over hebben.

Corien Plaisier | 16 augustus 2016

Het boek begint met het doornemen van alle valkuilen die wij hebben als het gaat om ons gedrag. Hulst legt uit waarom we druk ervaren op onze agenda. Dat komt doordat er veel van ons verwacht wordt als werkende in een organisatie of als zelfstandige. Werknemers mogen tegenwoordig thuiswerken, maar dan moeten ze wel de discipline hebben om hun eigen werk te managen. Mensen worden ineens afgerekend op het behalen van doelen, maar hoe bereik je die efficiënt als er zoveel dingen zijn die je kunnen afleiden? In de daarop volgende hoofdstukken vertelt ze meer over mentale kracht en energiemanagement. Best belangrijk om daar op te letten als je iets wilt bereiken. Je zorgt voor jouw energie door voldoende te slapen, maar ook door je werkdag anders in te delen. Een tip die zij geeft is bijvoorbeeld, begin je dag met het doen van een moeilijke taak en stel dat niet uit tot het einde van de dag. Denise legt uit dat er concentratieverstoorders zijn die jouw werkdag verstoren en energievreters die er voor zorgen dat je niet kan doen wat je wilt doen die dag. Door lijstjes te maken, overzicht te creëren en je hoofd op tijd leeg te maken zorg je ervoor dat je productief bent op het moment dat jouw energie hoog is. Stap voor stap neem de schrijfster je door dat proces heen. En geeft steeds waardevolle tips hoe je dat aanpakt. Omdat het goed omgaan met je tijd ook te maken heeft met keuzes maken wat je wel en niet doet heeft ze er nog een lesje ‘nee’ zeggen aan toegevoegd. Schaf dit boek aan, als je gemotiveerd bent en echt iets aan je Timemanagement probleem wilt doen. Is de kennis wat weggezakt dan kan je het er weer even bij pakken en nog eens nalezen wat ook al weer de bedoeling was. Ben je alleen op zoek naar een paar tips en uitleg over hoe mensen werken dan is het ook een leuk boek om te lezen. Het goed en toegankelijk geschreven en een aanrader voor iedereen die wil sleutelen aan zijn of haar manier van werken om effectiever te zijn en uiteindelijk werkgeluk te bereiken.

Over Corien Plaisier

Corien Plaisier is eigenaar van Stippels & Co en werkt als een organisatieadviseur en coach om teams beter met elkaar te laten samenwerken. Verder werkt ze als coach voor haar bedrijf Doorleven na kanker.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden