Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Noodzakelijk, maar niet voldoende

Eliyahu Goldratt slaagt er steeds weer in om met zijn business romans mijn interesse te wekken voor het wel en wee van een productiebedrijf, de problemen die het bedrijf heeft en de realisatie van de oplossing met behulp van het nog steeds beproefde Theory of Constraints (TOC) concept.

Frank Willems | 8 mei 2002

 Dit boek gaat in op de problemen die een veel te snel groeiende softwarefabriek van Enterprise Resource Planning (ERP) software heeft met haar klanten, medewerkers en producten. Veel bedrijven worstelen met de implementatie en toepassing van deze software en Goldratt geeft een scherpe analyse van de onderliggende oorzaken.

Hij komt met verrassende oplossingen voor vragen die managers en logistieke experts hebben zoals: Waarom gaat de implementatie van het ERP systeem mis, welk aandeel heeft de softwareleverancier hierin, wat gaat er mis bij het samenwerken in Supply Chain Management oplossingen, hoe wordt de toegevoegde waarde zichtbaar en waarom worden technologieoplossingen steeds weer overschat?

De toepassing van het TOC-principe in de automatiseringswereld heeft mij weer tot nieuwe inzichten gebracht. Het leuke van Goldratts boeken is niet alleen dat ze lezen als een roman en de inhoud je pakt tot de laatste bladzijde, maar vooral dat ze aanzetten tot denken. Op het moment dat je het boek uit hebt, kun je vraagstukken in je eigen praktijk relativeren en is de oplossing dichterbij dan je dacht.

Over Frank Willems
Frank Willems is Senior Adviseur bij Twynstra Gudde.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden