Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Noodzakelijk, maar niet voldoende

Een TOC-businessroman

Paperback Nederlands 2001 9789027445452
10
Voormalig top 10Totaal 37 dagen
Voormalig top 100Totaal 237 dagen
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In deze vierde businessroman van Eli Goldratt zien we hoe het management van een groot ERP-softwarehuis worstelt met de enorme druk die er door de beurs wordt opgelegd. Groeien met 40%, ieder jaar weer. Hoe is die groei vol te houden terwijl de markt van grote prospects verzadigd begint te raken? Problemen genoeg: implementaties worden complexer, de responstijd wordt langer, het aantal fouten in de software neemt toe in plaats van af. Dan wordt Scott, de directeur van het ERP-softwarehuis, op het matje geroepen bij een van zijn grootste klanten. De 'return on investment' van het ERP-systeem is onvoldoende. Via een onderzoek en bezoeken bij hun meest tevreden klant komen ze erachter waar ze de oplossing moeten zoeken. 'Noodzakelijk, maar niet voldoende' beschrijft de problemen van de zeepbelcultuur die door overspannen verwachtingen van de beurs ontstaan rond hightech bedrijven. Het boek is een aanrader voor iedereen die kapitalen heeft uitgegeven of gaat uitgeven aan de implementatie van IT-systemen.

Specificaties

ISBN13:9789027445452
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Druk:0
Verschijningsdatum:3-9-2008
Hoofdrubriek:Verandermanagement

Expertrecensies (3)

recensie
Noodzakelijk, maar niet voldoende
Frank Willems | 8 mei 2002
Eliyahu Goldratt slaagt er steeds weer in om met zijn business romans mijn interesse te wekken voor het wel en wee van een productiebedrijf, de problemen die het bedrijf heeft en de realisatie van de oplossing met behulp van het nog steeds beproefde Theory of Constraints (TOC) concept.
Lees verder
recensie
Noodzakelijk, maar niet voldoende
Kees Gerretse | 8 mei 2002
Dit is nou niet direct een boek voor iedereen die overgaat tot het implementeren van IT systemen. Er wordt een aardig verhaal neergezet, maar Goldratt geeft wel een zeer naïeve voorstelling over de besluitvorming betreffende implementatie van ERP systemen binnen bedrijven. 
Lees verder
recensie
Noodzakelijk, maar niet voldoende
Arjan Oostveen | 6 augustus 2001
Om meteen met de deur in huis te vallen zou ik zeggen dat 'Noodzakelijk, maar niet voldoende' een plaats rechtvaardigt naast: 'Het Doel', 'De Zwakke Schakel' en voor de abstracter ingestelde mensen onder ons 'Het Hooibergsyndroom'. 
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
8 stemmen
2
4
2
0
0

Over Eliyahu Goldratt

Eliyahu Goldratt (1947-2011) is bij miljoenen lezers een begrip als wetenschapper, leermeester en managementfilosoof. Over de hele wereld passen economen, bedrijfskundigen en managers zijn gedachtegoed toe in hun eigen organisaties. Hij werd internationaal erkend als baanbreker in de ontwikkeling van nieuwe managementconcepten en –systemen.

Andere boeken door Eliyahu Goldratt

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Noodzakelijk, maar niet voldoende