Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Haal meer uit je hersenen

Het boek voor mensen die sneller willen lezen, beter onthouden en beter leren. Mark Tigchelaar studeerde psychologie en is breinexpert. Op een bijzonder praktische wijze laat hij in 'Haal meer uit je hersenen' zien hoe u sneller kunt lezen, beter kunt leren en beter kunt onthouden.

José Otte | 14 april 2010 | 1-2 minuten leestijd

Aan de hand van alledaagse voorbeelden laat Mark Tigchelaar zien hoe uw brein werkt. Daarmee laat hij meteen zien dat ons brein maakbaar is en dat veel van de mythen over het verlies van geheugencapaciteit overdreven zijn. Het gaat om oefenen! Oefeningen waarmee u uw brein actief in beweging brengt. U leert dat alles een vaardigheid is en daardoor dus aan te leren is. Een kwestie van oefenen.

Het eerste onderdeel dat in 'Haal meer uit je hersenen' aan de orde komt, is snellezen. Op basis van informatie over onze ogen leren we hoe we lezen en hoe we dat sneller kunnen doen. Het tweede onderdeel gaat over mindmapping. Een prettige manier van onthouden die u bij veel zaken kunt inzetten. Zo kunt u het gebruiken bij leren, maar ook bij plannen of bij het maken van een presentatie.

Op basis van Tony Buzans theorie helpt Mark Tigchelaar ons verder. Daarna is het de beurt aan geheugentechnieken. Door ons te laten zien hoe het geheugen werkt, kunnen we zelf kiezen welke techniek het beste bij ons past. Het laatste onderdeel gaat over de invloeden van buitenaf op onze hersenen. Slaap, concentratie en energie komen aan de orde.

'Haal meer uit je hersenen' is een handzaam en duidelijk boek, dat voor iedereen die dagelijks informatie opneemt en verwerkt een aanrader is. Tigchelaar heeft een aantal theorieën en technieken bij elkaar gevoegd die u normaal apart in een boek leest. Als u zelf al wat onderzoek heeft gedaan op dit gebied staan er geen nieuwe dingen in. Maar dat doet niet af aan de helderheid en duidelijkheid die dit boek biedt.

Over José Otte

Dr. José W. Otte MBA werkte als waarderend onderzoeker met een bedrijfskundige gedragswetenschappelijke achtergrond. Zij faciliteerde sociale innovatie door het introduceren van dialooggroepen waarin gewerkt werd met bijzondere vragen. Ze was verbonden aan Mizu. José geniet inmiddels van een welverdiend pensioen, en recenseert geen boeken meer.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden