Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

De prooi

'De prooi - Blinde trots breekt ABN AMRO' van Jeroen Smit is een absoluut fascinerend managementboek. Het geeft een bijzonder kijkje in de keuken van een van de belangrijkste banken van Nederland.

Sonja de Bruin | 24 mei 2013

Het beschrijft het reilen en zeilen van de ABN AMRO bank vanaf de fusie in 1990 tot het moment dat De bank wordt opgekocht door een consortium met o.a. Fortis. Wat het zo boeiend maakt is dat je het gevoel hebt bij de raad van bestuur aan tafel te zitten.

De schrijver, Jeroen Smit, heeft de enorme hoeveelheid informatie die hij heeft verzameld, in een uitermate leesbare vorm samengevat. Tijdens het lezen heb mij erg verbaasd hoeveel er mis is gegaan en hoe weinig er is gedaan met de signalen die er waren.

Het boek is vlotgeschreven en leest lekker weg. Als ik dan toch een minpunt moet noemen is dat het soms lastig om overzicht te houden op reorganisaties, overnames en wisselingen van de wacht. Maar daar kan de schrijver niets aan doen.

Over Sonja de Bruin

Sonja de Bruin is oprichter en eigenaar van Themis Consultancy. Themis Consultancy verleent diensten op het gebied van Quality Assurance en Process Improvement aan bedrijven die zich bezighouden met software- en/of systeemontwikkeling.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden