Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

De 8ste eigenschap

'De 8ste eigenschap, van effectiviteit naar inspiratie' van Stephen Covey is het vervolg op. De zeven eigenschappen van effectief leiderschap. In dit boek beschrijft Covey hoe je je innerlijke stem kunt ontdekken en andere mensen kunt helpen hun innerlijke stem te ontdekken.

Sonja de Bruin | 23 mei 2013

Ik vind Coveys 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' veruit het beste managementboek dat ik ooit heb gelezen en dus waren mijn verwachtingen voor de opvolger hooggespannen. Helaas zijn mijn verwachtingen niet waargemaakt en heb ik het boek uiteindelijk met een dubbel gevoel dichtgeslagen.

Ja, het is een bijzonder boek dat je nieuwe inzichten geeft; zeker het inzicht dat de benadering van de mens op de werkvloer nog stamt uit het industriële tijdperk (belonen en afstraffen) en dus niet meer past in de huidige samenleving van kenniswerkers. Met veel stress en gebrek aan energie tot gevolg. Echter de talloze (Amerikaanse) succesverhalen (ook van de schrijver zelf), de vele citaten, de stukken uit de 'De Zeven eigenschappen' en de rommelige structuur irriteerden mij mateloos, waardoor ik het met moeite heb uitgelezen.

Mijn advies: lees alleen het eerste deel (t/m blz 89), dan pak je boodschap mee, zonder dat het boek gaat vervelen.

Over Sonja de Bruin

Sonja de Bruin is oprichter en eigenaar van Themis Consultancy. Themis Consultancy verleent diensten op het gebied van Quality Assurance en Process Improvement aan bedrijven die zich bezighouden met software- en/of systeemontwikkeling.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden