Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Het merk is dood, leve het merk

'Het merk is dood, leve het merk' van Paul Stamsnijder over rebranding is een vlotgeschreven werk. Overzichtelijk ingedeeld in 7 heldere hoofdstukken en voorzien van praktische tips. 'Mislukking of meesterwerk' is de pretentieuze ondertitel en geeft aan dat de schrijver bombastisch taalgebruik bij vlagen niet schuwt.

Nick van Loendersloot | 23 mei 2013

Daar staat tegenover dat het boek tal van voorbeelden van merkwissels geeft en ze overzichtelijk op een rij zet. Maar de schrijver pakt niet door. Het boek blijft aan de oppervlakte steken. Met name als het om een beschrijving van de achterliggende theorie gaat. Als studieboek voldoet het boek helaas niet aan de minimum kwaliteitseisen van zorgvuldigheid bij verwijzingen of het citeren uit andermans werk. Terwijl de schrijver toch gebruik kan maken van het rijk gevulde BBDO-kenniscentrum. Het versterkt het vermoeden dat de kracht van schrijver niet zozeer gelegen is in diepe kennis maar meer in het hebben van een netwerk, met een sterke traditie in de mondelinge overlevering. Het is ronduit jammer dat hij zijn positie als consultant met gevlei naar de adverteerder kracht tracht bij te zetten. Dat doet hij door zich af te zetten tegen reclamebureaus: 'die uitsluitend op eigen gewin uit zijn. Verdronken in grappige ideetjes die het raakvlak missen met de business maar wel goed zijn in de jaarlijkse prijzenregen.' Hier schaart de schrijver zich bij de niet-creatieve geesten, horen we de echoput van Nieuwstribune in zijn slechtste dagen en brengt hij ten onrechte vakmensen in diskrediet. Daarmee is het nog geen slecht boek. Het is een leerzame Tour de Horizon voor de manager die meer wil weten over rebranding. Voor de professional is het een handig boekje erbij. En om in prijs/waarde verhouding te spreken: voor nog geen twee tientjes heb je er geen miskoop aan.

Over Nick van Loendersloot
Nick van Loendersloot is voorzitter van de examencommissie en docent marketingcommunicatie bij SRM, hét opleidingsinstituut voor beginnende én ervaren professionals in de marketing, marketingcommunicatie, communicatie en sales.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden