Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

De aanjagers

Wie als trainer door het leven gaat, weet hoe moeilijk het soms is pakkende opdrachten te verzinnen. Nieuwe opdrachten vooral, want er komt een moment dat u uitgekeken raakt op uw arsenaal aan interventies. Zelfs het magnum opus van Frank Oomkes heeft u al meerdere keren van voor naar achter en terug doorgewerkt. Dan is het uitermate prettig wanneer een collega eigen werk in boekvorm ter beschikking stelt. 'De Aanjagers' van Yvonne Zuidgeest zal dan ook zijn weg naar menige trainersbibliotheek wel vinden.

Bert Peene | 24 mei 2005

Zuidgeest beschrijft in totaal 26 werkvormen die gebruikt kunnen worden in communicatietrainingen, maar ook bij opdrachten met een andere bedoeling. Die doelstellingen zijn af te leiden uit de kopjes die zij gebruikt heeft om de werkvormen te rubriceren: Communicatie, Presentatie, RET, NLP, Relativeren, Onderhandelen, Teambuilding, Motivatie, Creativiteit, Keuzes maken en Veranderen. Aan de werkvormen gaat een korte inleiding over het opzetten van werkvormen en de uitvoering in de praktijk vooraf. Iedere werkvorm is op dezelfde manier opgebouwd: een inleiding, beschrijving van doel en uitvoering en tips voor de nabespreking. De ideale groepsgrootte.wordt genoemd en een lijstje met benodigde materialen. Zuidgeest wil met haar boekje geen geprogrammeerde instructie aanbieden. De beschrijvingen zijn zodanig dat iedere gebruiker ze gemakkelijk naar zijn eigen situatie kan vertalen.

Over Bert Peene

Bert Peene werkte jarenlang als kerndocent bij IMAGO Groep, Via Vinci Academy en C-Lion, opleiders voor het onderwijs. Daarnaast voerde hij als zelfstandige opdrachten op het gebied van organisatieontwikkeling uit in profit en non-proft. Tegenwoordig werkt hij als free lance docent en schrijft hij voor diverse bladen over managementliteratuur.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden