Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Ontwikkel de leider in jezelf

John C. Maxwell is de inspirerende auteur en autoriteit op het gebied van leiderschap. Als u hem nog niet ontdekt heeft, maak dan kennis met zijn klassieker 'Ontwikkel de leider in jezelf'. In dit blijvend populaire boek, waarvan al meer dan 750.000 exemplaren zijn verkocht, vertelt Maxwell vanuit zijn hart hoe u een uitmuntend leider kunt worden. Het toepassen van deze tijdloze principes in uw leven en in uw organisatie zal een positieve ommekeer brengen door persoonlijke integriteit en zelfdiscipline.

Jaap Hollaar | 13 juli 2007

In zijn bekende stijl schrijft Maxwell over leiderschap. Bijvoorbeeld over de ware definitie van leiderschap: 'Leiderschap is invloed. Dat is het. Niets meer en niets minder…. Hij die denkt te leiden, maar niemand heeft die hem volgt, maakt slechts een wandeling.' Of over de kenmerken van leiderschap: 'Leiderschap is niet slechts weggelegd voor degenen die “ermee geboren werden. De eigenschappen die de ruwe ingrediënten van leiderschap vormen, kunnen aangeleerd worden. Voeg er motivatie aan toe en niets kan u ervan weerhouden om een leider te worden.' En over het verschil tussen management en leiderschap: 'Anderen werk laten verzetten is de verdienste van een manager. Anderen inspireren om beter werk af te leveren is de verdienste van een leider.' Waarom Maxwell zo aanspreekt? Ik denk vanwege de herkenbaarheid van de onderwerpen. Hij behandelt ze gewoon, duidelijk en praktisch. Ook vanwege zijn echtheid. Hij spreekt vanuit zijn eigen ervaring. Als laatste noem ik zijn toegankelijkheid. Hij gebruikt anekdotes, humor en sprekende voorbeelden. Ongeacht waar u staat op de leiderschapsladder, 'Ontwikkel de leider in jezelf' van Maxwell zal u aanmoedigen om anderen te inspireren door toegewijd, visionair leiderschap. We zijn tenslotte allemaal leiders. Thuis, op het werk en op tal van andere plaatsen. We zijn leiders omdat we invloed hebben op anderen, ook al gebruiken we die invloed niet altijd. Dit boek laat zien waar de verantwoordelijkheden en mogelijkheden liggen als leider

Over Jaap Hollaar

Jaap Hollaar MBA is Hoofd Stafbureau Facilitaire Zaken bij het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Goeree-Overflakkee (ISGO) en heeft zijn MBA behaald bij Business School Nederland te Buren.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden