Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

De kracht van mensen

Roland Hameeteman geeft in 'De kracht van mensen' zijn kijk op zijn bedrijf zonder regels, afdelingen en functies. Hierbij krijgt de werknemer het voor het zeggen en wordt 'de kracht van mensen' maximaal benut. Maar kan een bedrijf wel zonder regels, afdelingen en functies? Hameeteman vertelt hierover aan de hand van zijn eigen ervaringen. Het is een prachtig vormgegeven boek waarvan de inhoud nog lang blijft hangen en tot nadenken stemt. Zeker de moeite van het lezen waard.

Henk van Tent Becking | 18 augustus 2010

In het 'woord vooraf' van 'De kracht van mensen' schrijft Roland Hameeteman: 'Deze tijd vraagt om een nieuwe organisatievorm'. Bij dergelijke nieuwe organisatievormen gaat het dan verder hoofdzakelijk over theorieën. Hameeteman geeft echter een beeld over het organiseren van het 'nieuwe werken' aan de hand van zijn eigen ervaringen. Door de schrijfstijl lijkt het alsof je in gesprek met hem bent. Deze persoonlijke manier maakt het boek bijzonder en toegankelijk. Hiermee komen we ook tot de kern van het boek. Het boek gaat over het anders organiseren en had ook 'het nieuwe werken' kunnen heten. Maar de echte essentie is het faciliteren en gebruiken van 'de kracht van mensen'. 'De kracht van mensen' is een leuk boek dat voor een breed publiek is geschreven. Verhalen worden afgewisseld met prachtige ondersteunende foto's. Ik heb het in één ruk uitgelezen. Hameeteman geeft als toekomstbeeld aan: 'In de eenentwintigste eeuw gaan mensen bij een bedrijf werken omdat ze er kunnen groeien en omdat ze geloven in de doelen van dat bedrijf.' Vanwege dit beeld ben ik van mening dat dit een boek is dat iedereen gelezen moet hebben die leiding geeft of wil geven.

Over Henk van Tent Becking

Henk van Tent Becking EMIM MCM CMC ACP is zelfstandig interim-manager en organisatieadviseur (www.unstrug.nl) en helpt bedrijven met het vinden van een passend en duurzaam antwoord op een veranderende wereld. Als gecertificeerd lid van de Orde van organisatiekundigen en -adviseurs (OOA; www.ooa.nl) is van Tent Becking onder andere betrokken bij de zoektocht naar ‘de OOA van de toekomst’.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden