Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Goeroegetwitter

Op een hele speelse en pakkende manier koppelt Bert Overbeek goeroes en Twitter in 'Goeroegetwitter'. De goeroes zijn niet zelf aan het woord, het zijn allemaal verzonnen tweets. De goeroes stammen uit het heden en uit het verleden. Geen van allen had op het moment van uitgeven een twittteraccount.

Dorien van Doorn | 12 januari 2011

'Goeroegetwitter' bevat een tiental fictieve tweets per goeroe. De tweets zijn zowel zakelijk als uit de privé-omgeving . De tweets geven een heel aardig inzicht in het denken van de personages en hun activiteiten en affecties. De denkwijze van de goeroe maakt het interessant om de tweets te lezen. De uitspraken zijn vaak grappig. En spottend. Soms pakken ze duidelijk een wens of een inzicht van de goeroe. Andere keren gaan ze in op eigentijds aspecten van de gebeurtenissen anno nu. Zowel de uitspraken als de goeroes zelf zijn extreem divers en dat maakt het boek heel toegankelijk voor iedereen. De tweets van personen van enige eeuwen geleden verlangen wel iets van je verbeeldingsvermogen. Dat maakt het boek heel speels en uitdagend. De tweets van de huidige goeroes zijn zo echt dat je ze niet moet verwarren met de echte uitspraken, de uitspraken worden namelijk meteen verwerkt door het brein als waarheden! De auteur heeft zich dan ook uitgebreid in de gedachten van de goeroes ingeleefd. En net zoals bij Twitter zelf sla je datgene over dat je niet aanspreekt. Het is niet nodig je sterk te concentreren of er veel tijd aan te besteden. Op een leestafel zal het boekje het goed doen. Het boek is dus een echt cadeau artikel voor een jubileum of een personeelsfeest of een verjaardag.

Over Dorien van Doorn

Dorien van Doorn is sinds 1991 zelfstandig gevestigd als interim Supply Chain Manager. De rode draad in haar opdrachten zijn implementaties van conceptuele wijzigingen in grote organisaties, profitsector, productie, trade, multinationals.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden