Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

De ondernemende ondernemer

Welke factoren in de persoonlijkheid en het gedrag van de ondernemer dragen bij aan het succes van het bedrijf? ‘De ondernemende ondernemer’ gaat over wat ondernemerschap is en welke persoonskenmerken nodig zijn om succesvol ondernemer te zijn.

Sebastiaan van der Valk | 4 maart 2015

Martijn Driessen komt in dit boek, ‘De ondernemende ondernemer’, met een ondernemerscompetentiemodel. Een model dat bestaat uit vier elementen: Motivatie, Persoonskenmerken, Kwaliteiten en Kennis. Waarbij competentie gedefinieerd wordt als: ‘…datgene wat jou succesvol maakt in een bepaalde taak of rol.’ Driessen komt pas echt ter zaken in hoofdstuk 4, waar hij dieper op bovenstaand model ingaat. Hier worden de vier elementen nader besproken en uitgelegd. De factoren ‘Motivatie’ -’je moet intern gedreven zijn’- en ‘Kennis’ -’de wijze waarop kennis wordt opgedaan en toegepast’ en hoe je hier mee omgaat- vind ik persoonlijk een open deur en hadden voor mij korter besproken mogen worden. De elementen ‘Kwaliteiten’ (‘Kwaliteiten… verschillen per fase van de levenscyclus’) en ‘Persoonskenmerken’ raken meer het daadwerkelijke thema van het boek. Er wordt ingegaan op de eigenschappen die je als ondernemer dient te hebben en hoe je deze eventueel kunt ontwikkelen. Het boek geeft een compleet beeld van de factoren in de persoonlijkheid en in het gedrag die aanwezig dienen te zijn bij een ondernemer. Als je dat beeld nog niet had, dan raad ik je het boek van harte aan. Ben je op zoek naar vernieuwing en inspiratie? Dan zou ik nog even verder zoeken!

Over Sebastiaan van der Valk

Sebastiaan van der Valk is zelfstandig coach en oprichter van 'Bureau voor Ontwikkeling & Groei'. Zijn passie is om individuen en teams te helpen bij het vinden en formuleren van antwoorden op drie kernvragen: (1)Wie ben ik? / Wie zijn wij? (2) Wat wil ik? / Wat willen wij? (3) Hoe kom ik daar? / Hoe komen wij daar? Hierdoor leid je zeer waarschijnlijk een succesvoller, prettiger en gelukkiger (werk)leven! Gedrevendoorpassie.nl is één van zijn laatste initiatieven.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden